خانهها خالی از سکنه و مستاجران خانه بدوش
به گزارش سرویس اقتصادی باریش نیوز، امروزه در بیشتر کلانشهرهای کشور مانند ارومیه خانههای خالی از سکنه زیاد به چشم میخورد که هیچ قانونی برای آنها وجود ندارد. حتی میتوان گفت مسئولین دخالتی در قیمتهای بازار مسکن ندارند و شاید در برخی موارد موجب التهاب هر چه بیشتر آن نیز می شوند.
داستان بحث و دعوای مالک و مستاجر داستان جدیدی نیست و هر سال با شروع فصل تابستان دوباره شروع میشود؛ صاحبخانه و مستاجر هر دو روانه بنگاههای مشاوره املاک میشوند با این تفاوت که صاحبخانه به دنبال بالا بردن اجارهبهای خانه و یافتن مستاجری دست به نقد است اما مستاجر به دنبال صاحبخانهای منصف که بتواند یک سال آسوده در یک چهار دیواری سر کند.
در سال جاری اجاره بهای جدید برای مستاجران تعیین شد که بر خلاف باور عموم مردم این هزینهها 10تا 15 درصد افزایش داشت که با نارضایتی عموم مردم نسبت به این قضیه مواجه شد.
موضوع بازار مسکن از سال گذشته تا کنون روند متفاوت تری به خود گرفته است. بازار مسکن از سال گذشته وارد رونق شده، رونقی که قیمتها را به صورت غیرمنطقی تا حد ۲ تا ۳ برابر افزایش داده و متعاقب آن قیمت اجاره بها نیز به شدت افزایش یافته است.
هم اکنون قیمت خرید مسکن از متوسط متری ۲ میلیون تومان در ارومیه به متوسط ۴ میلیون تومان یعنی ۲ برابر رسیده، برخی مالکان هم داعیه افزایش اجاره بها با توجه به گرانی املاک را دارند، آن هم در حالی که اغلب مستاجران به دلیل گرانی های چندباره و مشکلات اقتصادی حاکم بر کشور توان پرداخت چنین اجاره هایی را ندارند.
بالا رفتن قیمت رهن و اجاره خانهها طبیعتاً قدرت خرید مسکن را برای بیشتر مردم کاهش داده و خرید خانه به نوعی به یک رویا دست نیافتنی برای افرادی که درآمد آنها در شرایط کنونی با وضعیت اقتصادی همخوانی ندارد تبدیل شده است.
افرادی که ماهانه حداقل کمتر از سه تا پنج میلیون تومان درآمد دارند همان کسانی هستند که با افزایش قیمت مسکن دیگر توان خرید خانه را ندارند و در این موضوع باعث میشود تا بازار اجارهنشینی بیش از پیش داغ شده و مشکلات زیادی برای مستاجران به وجود آورد.
با اتمام زمان قرارداد اجاره دغدغه خانوادههای بسیاری دوباره آغاز میشود چرا که از فردای خود خبری ندارند نمیدانند قرار است چه اتفاقی بیفتد و صاحبخانه چه مبلغی برای سال جدید به قرارداد آنها اضافه کند.
اجارههای نجومی
یکی از مخاطبان باریش که علاقهای به ذرکر نامش نداشت در رابطه با اجاره خانهها و پيش پرداختهاى نجومى گفت: به دلیل شرایط اقتصادی هم اکنون با داشتن دو فرزند بیکار هستم.
وی ادامه داد: صاحبخانه ام اجاره را به یک میلیون و 500 هزار تومان افزایش داده است آیا واقعا او به شرایط من توجه میکند یا فقط به فکر جیب خودش است؟
این مخاطب افزود: مدرک دانشگاهی نیز به هیچ دردی نمیخورد زیرا برای زندگی به پول نیاز داریم نه به مدرک لطفا مسئولین به فکر این قشز از جامعه نیز باشند.
مستاجرانی که بلاتکلیف ماندهاند
موسوی از دیگر مخاطبان باریش نیوز با اشاره به بیانصافی صاحبخانهها میگوید: هم اکنون یک و نیم ماه است که صاحبخانه حکم تخلیه را داده است اما جایی برای نقل مکان نداریم.
وی در رابطه با وضعیت خانههایی که به اجاره داده میشود، افزود: تمام خانههایی که برای اجاره به دنبال آنها میگشتم یا وضعیت داخلیاش بسیار بد بود یا اینکه فرسوده بود و با یک سیل یا زلزه فرو میریخت.
این مخاطب ادامه میدهد: برای این خانههای فرسوده نیز رهنی به مبلغ 50 میلیون تومان و اجاره بهایی به مبلغ بالای یک میلیون تومان در نظر میگیرند که واقعا از توان مستاجرین در این شرایط خارج است.
موسوی گفت: لطفا در صورت پایین نیامدن قیمت اجاره خانهها مکانی را به عنوان کمپ مشخص کنند تا در آنجا چادر زده و زندگی کنیم زیرا پرداخت این مبالغ از توان ما خارج است.
سودجویان مسکن اینبار در برنامههای خرید و فروش
امین محمدی مخاطب باریش با نارضایتی از بازار مسکن گفت: وضعیت بازار اجاره و رهن مسکن بسیار اسفناک است و با این وضعیت دیگر توان پرداخت اجارهبها را به صورت کامل نداریم.
وی ادامه داد: متاسفانه امروزه برخی از دلالان و مشاورین املاک با سواستفاده از برنامههایی که برای خرید و فروش راحتتر راه اندازه شده است وهیچ نظارتی روی قیمت گذاریهایی که در آن میشوند ندارند قیمتهای سلیقهای برای خانهها در نظر میگیرند.
محمدی خاطر نشان کرد: سوءاستفاده از این برنامه کار درستی نیست و مردم در صورت مشاهده کلاهبرداری یا قیمت بیش از حد مشکل آگهی را بیان کنند تا برنامه با رسیدگی به مشکل آن آگهی را حذف کرده و از سواستفاده سودجویان جلوگیری کند.
در ماههای اخیر نیز قیمت اجاره و رهن خانهها در ارومیه به صورت جهشی افزایش یافته است با این اوصاف اما ظاهراً مسئولین به دنبال رفع این مشکل و نظارت بر نرخهای تعیین شده و سلیقهای از سوی برخی از مالکان نیستند.
در این میان، جای خالی سازمانهای دولتی و نهادهای نظارتی برای کنترل قیمتهای کارشناسی نشده و آشفتگی بازار مسکن کاملا احساس میشود زیرا افزایش اجارهبهای مسکن و خانه به دوشی بسیاری از مستاجران به دلیل کنار نیامدن صاحبخانه با آنها به معضلی بزرگ تبدیل شده است.
نظر دهید