17:20|دوشنبه, آبان 21 ,1403
تاریخ انتشار: 23 فروردین 1400 - 11:13
کد خبر: 16074
یادداشت:

با گذشت یکسال؛ برنامه شاد همچنان بی بهره از برخی امکانات

با شیوع کرونا ویروس در کشور در زمستان ۹۸ و اوج گیری آن از اسفند همان سال و با توجه به خطرناک بودن بیماری و تعطیل شدن مدارس، کار به آموزش مجازی کشید و دانش آموزان و معلمان نیز از طریق نرم افزارهای موجود مشغول تدریس و آموزش شدند و در همین راستا وزارت آموزش و پرورش جهت همسان سازی و یکپارچه کردن امر تدریس اقدام به طراحی نرم افزاری به نام شاد کرد.
با گذشت یکسال؛ برنامه شاد همچنان بی بهره از برخی امکانات

سرویس اجتماعی باریش نیوز، این نرم افزار در سال اول طراحی با مشکلاتی مواجه بود و با افزایش ویروس کرونا و ادامه آموزش به صورت مجازی، طراحان شاد نیز در صدد حل و رفع مشکلات این نرم افزار برآمدند تا معلمان و دانش آموزان و حتی والدین با کمترین مشکل امر آموزش را انجام دهند.

با این تفاسیر با گذشت یکسال از راه اندازی  این نرم افزار هنوز با مشکلاتی از جمله قطع و وصلی، عدم ایجاد تعامل بین معلمان و دانش آموزان و ... مواجه است.

 آموزش، یکی از اولین موضوعاتی بود که با از راه رسیدن کرونا درگیر شد. بلافاصله پس از اعلام اولین موارد ابتلا به کوید ۱۹، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شدند اما کمی بعد فهمیدیم کرونا به این زودی رفتنی نیست و باید با شرایط جدید هم زندگی کرد. در نتیجه به سرعت سامانه‌ها و برنامه‌هایی برای آموزش مجازی راه افتاد که برنامه شاد یکی از آنها بود؛ برنامه‌ای که چندان خالی از اشکال نبود.

با وجود اینکه به نظر می‌رسید آموزش مجازی تنها راه حل جبران تعطیلی مدارس باشد، دسترسی نداشتن همه دانش آموزان کشور به گوشی‌های هوشمند و توجه نکردن به عدالت آموزشی از اولین ایراداتی بود که به این سیستم گرفته شد.

در این میان بسیاری از والدین  نیز براین باورند کرونا و آموزش غیر حضوری بیشتر در دانش‌آموزان ابتدایی اثر گذاشته و با توجه به تغییر کتابها و تخصصی بودن آنها اغلب والدین نمی توانند آنگونه که باید در فراگیری دروس به آنها کمک کنند.

محروم ماندن دانش آموزان از فضای شاد مدرسه و تلاش برای یادگیری، زندگی دسته جمعی و حضور در اجتماع از دیگر مشکلاتی است که آموزش غیر حضوری برای دانش آموزان ایجاد کرده است.


در کنار همه اینها نباید از مزایای این شبکه نیز غافل ماند که  نظارت بر کار معلم و عوامل مدرسه از مزایای آموزش در فضای مجازی و گروههای درسی شاد است که هم دانش آموزان هم مدیر و هم خانواده ها می توانند برفعالیت معلم در کلاس درس نظارت داشته و با مشارکت و نه دخالت در این امر ، یاریگر معلم باشند.

هر سیستمی هر چند پرکاربرد و پرطرفدار مزایا و معایبی دارد. مزایا و معایب سیستم آموزش مجازی نیز از جمله موضوعاتی است که این روزها مورد توجه زیادی قرار گرفته است و معلمان و دانش آموزان نظرات و تجارب مختلفی را در طول این یک سال تجربه کرده اند. بسیاری از دانش آموزان اظهار دارند که  آموزش‌های مجازی جنبه‌های مثبت و منفی بسیاری دارد. یکی از جنبه‌های مثبت این مسئله این است که از رفت و آمدهای روزانه بخصوص در این ایام کرونا راحت شده ایم .

اما از غفلت متولیان امر و خانواده ها درخصوص آمادگی لازم برای اجرای این پروسه جدید و درعین حال عظیم در عرصه آموزش که بگذریم مشکلات دیگری وجود دارد که با گذشت یک سال همچنان رفع این اشکالات باقی مانده از این برنامه را از سوی متولیان این امر می طلبد.


 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید