پایین آمدن سن اعتیاد، جامعه را با خطر جدی رو به رو ساخته است
سرویس اجتماعی باریش نیوز، این روز ها افزایش استفاده از تلفن های همراه و فعالیت در فضای مجازی موجب شده است که نوجوانان و کودکان بدون نظارت خانواده ها در فضاهایی قرار گیرند که راه را برای استفاده از مواد مخدر و اعتیاد آسان ساخته و این اتفاق که مصرف مواد مخدر در بین افرادی با سنین کم روز به روز در حال افزایش می باشد تبدیل به بحرانی شده است که هم خانواده ها و هم جامعه را با نگرانی جدی مواجه کرده است.
نوجوانان و جوانان به علت سن حساس و دوره بلوغشان با مشکلات و چالش های مختلفی مواجه می باشند ،جبران نیازها و کمبودها، دستیابی به هیجان، رسیدن به استقلال کاذب، کاهش نظارت خانواده بر نوجوان و جوان، همنشینی با دوستان و آشنایان نا مناسب، عدم توانایی نه گفتن، تشویق نوجوانان در شبکههای اجتماعی به مصرف مواد، فقر، استرس، شکست در هدف، مشکلات درسی و اجتماعی، مسائل احساسی و ناکامی یا برای جبران تنهایی خود و فرار از مشکلات خانوادگی و فشار های روانی به سمت اعتیاد به مواد مخدر می روند و در مسیری قدم برمی دارند که بازگشت از آن به سادگی نمی باشد و همین دشواری راه بازگشت بسیاری را از ترک اعتیاد منصرف ساخته و در باتلاق اعتیاد نگه می دارد.
مصرف مواد مخدر و عادی انگاری اعتیاد در جوامع مختلف و فرهنگ سازی نادرست آن در جامعه ما موجب شده است که آسیب های اجتماعی و انحرافات اخلاقی بسیاری در میان سنین مختلف به ویژه کم سن و سالان پدید آید که هم از لحاظ اجتماعی و هم روانشناختی نیاز مبرمی به تامل ،بررسی و رسیدگی دارد.
اعتیاد زنان مسئله مهم دیگری است که رواج آن در جامعه به شدت مشکلات فراوانی به وجود آورده است و خطرات ایجاد شده از اعتیاد زنان بیشتر از مردان می باشد. تزریق مواد و به دنبال آن خطر انتقال بیماری های مختلف، افزایش بزهکاری ها،طلاق و پرورش فرزندان در مکان های پرخطر ونگاه ها و برچسبهای منفی از سوی جامعه و … از مواردی است که اعتیاد زنان به وجود می آورد.
علاوه بر گرایش کودکان زیر 10 سال و نوجوانان زیر 18 سال به مواد مخدر، تهیه این مواد و دسترسی به آن بسیار آسان شده و به راحتی در ملع عام و در اختیار همگان قرار داده می شود. پارک ها، مکان های پرجمعیت و مهم تر از همه این موارد در کتابخانه های عمومی در میان محصلانی که استرس دارند ، با وعده کاهش استرس و افزایش هوش ، فروش مواد مخدر به شدت رواج یافته است و اگر این بحران ساده تلقی شود و به صورت جدی از آن جلوگیری نشود ، دامن آن گسترده تر شده و غیر قابل کنترل می شود.
خانواده ها باید در این روز ها که استفاده از فضای مجازی و تجمع هم سن و سالان در یک محیط مجازی به شدت افزایش یافته، بیشتر مراقب فرزندانشان باشند و آنها را در این برهه سنی خاص و حساس تنها رها نکنند.
شهرزادجمالی
نظر دهید