حمایت دانشگاه آزاد ارومیه برای تولید پروتزهای درمانی
محمود پوریوسف در گفتوگو با خبرنگار سرویس اجتماعی باریش، با اشاره به اینکه دانش یکی از عوامل بسیار موثر در تحولات اقتصادی و اجتماعی یک جامعه به شمار می رود و از جمله منابعی است که میتوان بدون کاهش و استهلاک استفاده کرد اظهار کرد: بر خلاف سایر منابع فیزیکی مثل سرمایه، داراییهای مادی و منابع طبیعی، استفاده از آن، از کمیتش نمیکاهد و میتوان بارها از آن استفاده کرد.
وی تصریح کرد: بنابراین در مدلهای جدید رشد اقتصادی، دانشی که کاربردی باشد به عنوان یکی از موثرترین عوامل بهره وری و رشد اقتصادی مطرح میشود.
پوریوسف افزود: اصطلاح اقتصاد دانش بنیان گویای تاکید بر نقش دانش و فناوری در جریان توسعه اقتصادی است، تا آنجا که بسیاری از اقتصاد دانان بر این باورند که امروزه دیگر حجم سرمایه و اندازه بازار در توسعه اقتصادی کشورها نقش اساسی ندارد.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان فقط تولید و توزیع اطلاعات و پرداختن به آموزش و پژوهش کافی نیست عنوان کرد: به کارگیری این عوامل در تولید منابع اقتصادی به صورت مستمر و پایدار باید مورد توجه قرار گیرد.
پوریوسف خاطرنشان کرد: برای رسیدن به اقتصاد مقاوم باید صنعت با دانشگاه آشتی کند و بهترین راه، تکیه بر شرکت های دانش بنیان به عنوان حلقه اتصال دانشگاه با صنعت است که منجر به تقویت صنعت و کشاورزی و در یک کلام افزایش تولیدات کشور و بی نیازی به سایر کشورها میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به حمایتهای مدیران عالی سازمان مرکزی و در راس آنها دکتر طهرانچی از طرحهای اقتصادی و تبدیل علم به ثروت اذعان کرد: در راستای خودکفایی دانشگاه از وابستگی محض به شهریه دانشجویی و در جهت اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان، کارآفرینی و تبدیل ایدههای علمی به تولید و ثروت، دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و بخصوص واحد ارومیه چندین طرح اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری در دست بررسی و اجرا دارد که یکی از آنها " تولید پروتزهای شانه، زانو و مفصل هیپ(ران) و پودر استخوان (هيدروكسي آپاتيت) با بهره گیری از فناوری های پیشرفته" است که با حمایت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته و در مراحل پایانی قرار دارد.
این مقام دانشگاهی ادامه داد: این طرح در حوزه سلامت و درمان و با میزان اشتغال زائی بالای 40 نفر است و با به کارگیری دستگاههای مدرن و پیشرفته، ایمپلنتها و پودر استخوان با کیفیت هم ارز با نمونههای خارجی تولید میکند به نحوی که با بهره گیری از طراحی و توسعه داخلی و همکاری میان کشورهای ایران و سوئیس در خصوص انتقال تکنولوژی، امکان توسعه همه محصولات و همچنین صادرات به سایر کشورها وجود خواهد داشت.
رئیس دانشگاه آزاد واحد ارومیه با اشاره به اینکه فرآیندهای طراحی و تولید این محصولات به صورت داخلی و با همکاری شرکتهای خارجی انجام میشود، گفت: با توجه به ماهیت دانش بنیان بودن طرح، در مراحل ساخت محصولات از تجهیزات پیشرفته جهت ایجاد تناسب با آناتومیک بدن و ایجاد سطح هموار و آنتی باکتریال در محصول استفاده میشود.
وی تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بر آن است با اتکا به دانش بروز مهندسان ایرانی و همکاری مشترک با کشورهای مطرح در این حوزه و به کار گیری نیروهای مجرب در بخش تحقیق و توسعه و با بهرگیری از سالها تجربه و توانمندی متخصصان بخش خصوصی با ارائه محصولات تولید داخل و با کیفیت مطلوب، به هموطنان و جامعه پزشکی اطمینان دهد که با مصرف محصولات تولیدی هم از لحاظ تامین نیاز خود مطمئن شده و هم در هزینههای سلامت صرفه جویی شود و از سوی دیگر توسعه صنعت داخل را نیز فراهم آورد.
وی در پایان افزود: با توجه به اهمیت صرفه جویی ارزی در تحریمها و فشارهای اقتصادی به کشور، با تولید این گونه محصولات میتوان علاوه بر تامین تقاضای داخل، با دریافت استانداردهای بین المللی و صادرات این محصولات از نوسانات ارزی برای کمک به اقتصاد کشور بهره گرفت.
نظر دهید