باید و نبایدهای غذایی در ماه مبارک رمضان
به گزارش سرویس اجتماعی باریش، از دیدگاه تغذیهای هدف از روزهداری در این ماه تغییر عادات اشتباه غذایی همچون پرخوری و بدخوری است.
به گفته کارشناسان علوم غذایی در طول روزه با حذف یک وعده غذایی دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی بدن که در هضم و جذب مواد غذایی نقش دارند، استراحت کرده و پس از یک ماه عملکرد بهتری دارند، بنابراین حذف یک وعده غذایی نباید به صورتی باشد که در وعده دیگر با پرخوری و انباشت معده جبران شود.
تغذیه درست در ماه مبارک رمضان میتواند سلامت سیستم گوارش و سایر اعضای بدن را در طول سال برای فرد تضمین کند، خوردن سحری به عنوان یک وعده غذایی کامل بیشترین توصیه کارشناسان غذایی برای برخورداری از تغذیه درست در ماه مبارک رمضان عنوان شده است.
مصرف بیش از حد گوشت در وعده سحری باعث تشنگی میشود
به گفته کارشناسان غذاهای شور، پرچرب، سرخ کردنی و پرگوشت برای سحر مناسب نیستند. برای جلوگیری از عطش، گوشت یا پروتئین در مقادیر بالا در سحر مصرف نشود.
مصرف غلات و حبوبات در کنار هم میتوانند از گرسنگی و تشنگی جلوگیری کنند. بهتر است بعد از افطار تا سحر 2-3 عدد میوه مصرف شود و مصرف یک لیوان لبنیات در وعدهی غذایی سحر و افطار مانند شیر، ماست یا دوغ مفید است.
مصرف نوشیدنیهای غلیظ در سحری ممنوع
نوشیدن چای غلیظ و قهوه و نوشابه به علت اینکه باعث دفع آب بدن میشوند و ایجاد عطش میکنند، از سوی کارشناسان تغذیه و پزشکان در وعده سحری توصیه نمیشود.
هندوانه؛ میوهای مفید برای افطار و سحری
هندوانه میوهای بسیار مفید و پرآب برای سحر و افطار است و بهتر است تامین آب بدن از افطار تا سحر 4-6 لیوان آب ساده استفاده شود. در سحر آب زیادی میل نشود. برای گوارا شدن آب از لیموترش تازه استفاده کنید تا از بروز عطش در طول روز جلوگیری کند.
یکی از عادت غذایی نادرست در طول ماه مبارک رمضان مصرف قندها و شیرینیهای مصنوعی مانند زولیبا و بامیه است نه تنها شرایط میزان قند خون را در بدن تعدیل نمیکند، بلکه اصرار در مصرف مکرر آن باعث افزایش وزن و چاقی در ماه رمضان میشود.
نظر دهید