محیط نامناسب فضای مجازی برای آشنایی های قبل از ازدواج
علی رغم این باید یادآور شویم که شبکههای مجازی در این دوره از زمان هچنان مزایای زیادی برای افراد دارند اما در کنار این مزایا معایبی را هم دارا هستند که در بعضی مواقع شدت این معایب استفاده از فضای مجازی به حدی زیاد می شود که شکاف سخت و جبران ناپذیری بر بنیان خانواده ها دارد.
همجنین این روزها به دلیل توسعه و گسترش استفاده از فضای مجازی بدون در نظر گرفتن محدودیت ها اثرات مخربی بر بنیان خانواده ها دارد.چرا که کودکان و نوجوانان به جای اینکه در دوران خود کودکی کنند فرصت استفاده از اوقات فراغت خود راندارند و بیشتر به استفاده از فضای مجازی روی میآورند که به این سبب باعث بلوغ زود رس نوجوانان میشود
باید در نظر بگیریم که رشد روز افزون استفاده از فضای مجازی اثرات مخربی بر بنیان خانواده ها و کشورمان دارد.
حتی باید خاطر نشان کرد که بسیاری از زنان و مردان حتی نوجوانان به دلیل آزادی بیش از حد این شبکه های مجازی راحت تر می توانند به دوستی های فضای مجازی روی بیاورند و این سبب خیانت ها و ازدواج های زود هنگام نوجوانان در سن پایین میشود و بنابراین خانواده ها باید با نظارت و کنترل دقیق و آموزش هایی از طریق اصحاب رسانه ها ،مدرسه ها،دانشگاه ها صورت می گیرد تا حدودی از معایب و آسیب های استفاده از فضای مجازی بکاهند.
باید در نظر داشت اغلب ازدواج هایی که بصورت اینترنتی انجام می گیرد معمولا در آینده نه چندان دور به علت عدم شناخت طرفین و خانواده ها از یکدیگر خواهیم دید که این افراد در آینده نه چندان دور دچار مشکل در زندگی زناشویی خود خواهند شد که این عوامل شناخته شده اثرات مخربی بر بنیان خانواده ها دارد بنابراین. ازدواج های اینترنتی و دوستی های مجازی باید تحت نظارت دقیق خانواده ها انجام بگیرد
کاهش آسیبهایی استفاده از فضای مجازی با آموزش و مهارتهای کافی
آسیب فضاهای مجازی در حوزه دوستی و ارتباطات اجتماعی با نظارت صحیح خانواده کاهش پیدا میکند.
حجت الاسلام سیامک جعفر زاده، کارشناس امور دینی در گفتوگو با سرویس اجتماعی باریش نیوز، در رابطه با آسیب آشناییهای فضای مجازی و اینترنتی اظهار کرد: فضای مجازی جز مسائلی است که افراد بدون هیچگونه محدودیت و مانعی از دنیای وسیعی از اطلاعات بهرهمند میشوند اما آشناییهای فضای مجازی اگر بر مبنای شناخت صحیح و صداقت در بیان حقیقت نباشد آشیب های جبران ناپذیری می تواند برای فرد، خانواده و اجتماع داشته باشد.
جعفر زاده بیان کرد: دوستیهای که در فضای مجازی به ازدواج ختم میشوند اکثرا با بی اعتمادی و طلاق عاطفی افراد در بین خانوادهها همراه است و این یکی از مشکلات بسار جدی و آسیبهای. ازدواج اینترنتی به شمار می آید
این کارشناس فرهنگی و امور دینی در پایان با بیان اینکه امروزه استفاده از فضای مجازی در جامعه ما به شدت توسعه یافته و اکثر افراد درگیر فضای مجازی هستند و بنابراین خانواده ها در آشناییهای قبل از ازدواج باید نظارت صحیح و کنترل دقیق بر رفتار فرزندان و همچنین آشنایی خانوادهها با یکدیگر همراه باشد خاطر نشان کرد: ارائه آموزشهای عمومی از طریق مدارس و دانشگاهها و صدا و سیما می تواند نقش بسیار زیادی در ثبات و آگاهی بخشی به خانوادهها در رابطه با ابزار ارتباطات اجتماعی داشته باشد.
کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با باریش:
ازدواج های اینترنتی که باید با نظارت های خانواده انجام بگیرد
ازدواج یک مقوله آگاهانه و سرنوشت ساز است که عدم آشنایی کامل و مناسب قبل از ازدواج در فضای مجازی و اینترنت باعث ایجاد ارتباطات نامساعد میشود و تبعات جبران ناپذیری را در پی دارد.
مهدی بابازاده، کارشناس مسائل اجتماعی در گفتوگو با سرویس اجتماعی باریش نیوز، در مورد پیامدهای منفی دوستیهای فضای مجازی اظهار کرد: یکی از مواردی که در جامعه کنونی در شبکههای اینترنتی رایج و مطرح است دوستیهای مجازی و ازدواجهای اینترنتی است.
وی با بیان اینکه دوستیهای مجازی به دوستیهای اطلاق میشود که از طریق ارتباط افراد در فضاهای مجازی و اینترنتی به وجود میآید اضافه کرد: شکلگیری دوستیهای اینترنتی بیشتر به صورت ناشناخته و به دور از آگاهیهای شخصی و خصوصیات اخلاقی و رفتاری اتفاق میافتد و بیشتر از طریق تبادل و رد و بدل اطلاعات به خصوصیات و ویژگیهای همدیگر پی برده و از این طریق همدیگر را به عنوان یک دوست و همنشین انتخاب میکنند.
کارشناس مسائل اجتماعی در پایان افزود: اینترنت ابزار مناسبی برای ازدواج نیست و باید تعادل در مسیر ازدواج رعایت شود و انتخاب از روی ارتباط آگاهانه شکل گیرد که امیدواریم با فرهنگ سازی مناسب و شناخت صحیح جوانان بتوانند زندگی خود را بر پایه و اساس مساعدی بنا کنند.
نظر دهید