جانهایی که بر اثر بیتوجهی قربانی آب میشود
به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، از ابتدای سال جاری تاکنون هر روز شاهد افزایش آمارغرق شدگان در آذربایجانغربی هستیم و گویا شنیدن خبر تلخ غرق شدگی در این استان تمامی ندارد.
از عواملی که در غرق شدگی افراد دخیل است میتوان به نداشتن مهارت کافی در شنا، و رعایت نکردن اصولی ایمنی اشاره کرد.
شنا در مکانهای غیر استاندارد همه ساله در فصول گرم سال افزایش پیدا میکند و با وجود اینکه مسئولان هشدارهای لازم را اعمال میکنند اما باز هم گوش کسی برای شنیدن توصیههای ایمنی بدهکار نیست.
افزایش چشمگیر آمار غرق شدگان در آذربایجانغربی
باقر بهرامی، رئیس مرکز فوریتهای پزشکی و اورژانس آذربایجانغربی با اشاره به اینکه از اول فروردین ماه سال جاری تا دوازدهم مرداد ماه سال 98 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تعداد غرق شدگان در استان افزایش چشمگیری داشته است، اظهار کرد: امسال در این مدت 69 نفر که به تفکیک " 29 مورد در شهر ارومیه، 9 مورد مربوط به شهرستان خوی،2 مورد شهرستان اشنویه، 6 مورد شهرستان میاندوآب، 8مورد شهرستان سردشت، 2 مورد شهرستان ماکو، 2 مورد شهرستان مهاباد، 5 مورد پیرانشهر، 1 مورد بوکان، 3 مورد شاهیندژ و 2 مورد در شهرستان چایپاره"غرقشدهاند که با اقدامات اولیه فوریتهای پزشکی 29 نفر از این تعداد به بیمارستان اعزامشده و متأسفانه 40 نفر نیز بر اثر غرق شدگی فوت کردهاند.
بهرامی با بیان اینکه در مدت مشابه سال گذشته نیز تعداد غرق شدگان22 نفر بوده است، گفت: در مجموع سال گذشته 17 نفر در استان بر اثر شنا و رعایت نکردن اصول ایمنی غرق شده و جان خود را از دست دادند.
وی افزود: آشنایی با فنون اولیه شنا، آشنایی با محدودیتها و رعایت آنها از ابتداییترین الزامات قبل از شنا محسوب میشود که امیدواریم هم استانیهای عزیز با رعایت کردن این اصول دچار این حادثه ناگوار نشوند.
13 عملیات اجرایی در سال 98 توسط هلال احمر
رضا مسافر، معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر آذربایجان غربی با اشاره به اینکه کار اصلی امداد و نجات بر عهده آتشنشانی و اورژانس است، اظهار کرد: هنگام بروز اتفاقات و حوادث، جمعیت هلالاحمر به عنوان نیروی پشتیبانی در محل حاضرشده و به خدماترسانی میپردازد.
مسافر درمورد اینکه شهروندان میتوانند با شمارهگیری تلفن 112 بهطور مستقیم از نیروهای جمعیت هلالاحمر درخواست کمک کنند، گفت: در 4 ماه نخست سال 98 نیروهای این سازمان 13 عملیات دریایی ساحلی انجام دادهاند و طی 13 عملیات انجامشده 146 نفر روز نیروی امدادی، 12 دستگاه آمبولانس و 30 دستگاه از سایر دستگاههای اجرایی بهکار گرفتهشده است.
وی به میانگین مدتزمان مراجعه نیروهای امدادی به محل حادثه، اشاره و تصریح کرد: در سایر حوادث میتوان مدتزمانی را بهعنوان میانگین مراجعه به محل حادثه اندازهگیری و اعلام کرد اما در مورد حوادث دریایی ساحلی چنین امکانی وجود ندارد چراکه تیمهای امدادی ما تخصصی بوده و در برخی موارد این تیمها پس از مراجعه به محل و بررسی حادثه نیازمند تجهیزات بیشتر و تخصصیتری هستند در این شرایط با مراجعه دوباره به پایگاه جمعیت هلال احمر، تجهیزات مورد نیاز را برداشته و دوباره به محل حادثه مراجعه میکنند به همین دلیل است که نمیتوان میانگین زمان مراجعه به محل حادثه را بهطور دقیق پیشبینی کرد چراکه امکان دارد در مراجعه اول امکان امدادرسانی با تجهیزات در دسترس نیروهای امدادی وجود نداشته باشد.
معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر آذربایجان غربی در تشریح تیم بندی نیروهای امدادی جمعیت هلالاحمر آذربایجان غربی افزود: 260 تیم تخصصی امداد و نجات در قالب 13 دسته تخصصی تیمهای جستوجو و نجات در آوار، جستوجو و نجات در کوهستان، جستوجو و نجات دریایی ساحلی، جستوجو و نجات بینشهری، جستوجو و نجات در سیلاب و محیطهای آبی، اسکان و تغذیه اضطراری، حمایتهای روانی، پشتیبانی، مستندسازی در عملیات، واکنش سریع و ارزیابی مشغول خدماترسانی هستند.
نبود علائم هشدار دهنده
یکی از کاربران باریش نیوز در ارسال پیامی گفت: متاسفانه در برخی از مکانهایی که خطر غرق شدگی وجود دارد تابلو هشدار دهنده نصب نشده است.
وی افزود: همین امر سبب میشود که مردم از روی ناآگاهی اقدام به شنا در مکانهای پر خطر میکنند و این یکی از عوامل غرق شدگی در استان به شمار میرود.
امیدواریم با تدابیر مسئولان در مناطقی که احتمال خطر غرق شدگی وجود دارد و رعایت ایمنی از سوی مردم دیگر شاهد حوادث تلخ و ناراحت کننده در سطح استان نباشیم و تا حدی زیادی در کاهش آمار غرق شدگی سهیم باشیم.
نظر دهید