16:55|شنبه, آذر 03 ,1403
تاریخ انتشار: 19 مرداد 1398 - 06:34
کد خبر: 12652
یادداشت:

قربانی کلاهبرداران اینترنتی نشوید

از جمله جرایمی که به موازات پیشرفت فناوری‌های نوین در سراسر دنیا و از جمله ایران گسترش یافته کلاهبرداری اینترنتی است که به اشکال مختلف اموال اشخاص حقیقی و حقوقی را مورد تهاجم قرار داده است.
قربانی کلاهبرداران اینترنتی نشوید

به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، در کلاهبرداری‌های اینترنتی سودجویان با درج آگهی، تبلیغات و هر روش ممکن اقدام به فریب اشخاص و خال کردن جیب آن‌ها می‌کنند.

مراجعه کنندگان به سایت‌های جعلی با مراجعه به صفحه بانکی جعلی با وارد کردن شماره کارت خود شخص کلاهبردار حساب افراد را خالی می‌کنند.

در زمان‌های گذشته معمولا کلاهبردار با افراد ارتباط فیزیکی و رو در رو برقرار و با فریب شخص مال او را می برد. در نتیجه کشف جرم، شناسایی مجرم و دستگیری وی معمولا امکان پذیرتر است.

در شیوه‌های امروزی کلاهبرداری از طریق فریب اشخاص در مورد امور واهی یا جعل عناوین از طریق ایجاد یا تغییر یا دستکاری در داده های موجود در سیستم های رایانه ای صورت می‌گیرد و این موضوع در نهایت به ربودن اموال شخص منجر می‌گردد.

در ایران این کلاهبرداری ها بیشتر به چند روش انجام می‌شود که فروش اقلام و ارائه خدمات به ارزانترین قیمت در بازار به طوری که حتما افراد نسبت به خرید آن وسوسه شوند یکی از این روش‌ها است.

در این روش مجرم سایبری از طریق ایجاد سایت های فروشگاهی غیر معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیک نیز نیستند و با وسوسه مصرف کننده آنها را به ارائه اطلاعات کارت بانکی شان در درگاه های پرداخت جعلی ترغیب می نمایند و سپس با ذخیره این اطلاعات اقدام به خریدهای اینترنتی یا انتقال پول از این حساب ها می کنند.

متاسفانه در برخی از موارد دیده شده کلاهبرداری اینترنتی در قالب پوشش امور خیریه مانند موسسات جعلی خیریه یا ارائه شماره حساب برای کمک به مردم در حوادث غیر مترقبه مانند سیل اخیر صورت می‌گیرد.

این کلاهبرداران مستقیما با ارائه شماره حساب وجوه مردم را جمع آوری کرده و به جیب می‌زنند و یا با راهنمایی افراد به درگاه های پرداخت جعلی بانک های مختلف اطلاعات حساب و سپس پول شان را می‌ربایند.

در بسیاری از موارد دیده شده به بهانه برنده شدن جایزه با کشاندن آنها پای دستگاه های خود پرداز حساب اشخاص را خالی می‌کنند.

قطعا شیوه های متعدد و متنوعی جهت کلاهبرداری رایانه ای وجود دارد و موارد گفته شده صرفا اموری است که امروزه رایج هستند. بنابراین با توجه به به روز شدن شیوه های کلاهبرداری به موازات به روز شدن فن آوری امری ضروری می باشد و جهت کاهش این جرایم هشیاری و آگاهی عموم نسبت به فضای سایبری و جرایم سایبری اجتناب ناپذیر است.

پس باید برای جلوگیری از کلاهبرداری های اینترنتی و حفاظت خود و خانواده خود در مقابل این مسائل باید نکاتی را در نظر داشته باشیم.

با توجه به اینکه در بسیاری از موارد در کلاهبرداری اینترنتی قربانی مستقیما با کلاهبردار رو به رو نمی‌شود و هم‌چنین به دلیل استفاده کلاهبردار از فناوری های به روز و هم چنین تعداد زیاد قربانیان این جرایم در مدت زمان کوتاه در مقایسه با کلاهبرداری سنتی کشف این جرایم و دستگیری این مجرمین دشوار تر و گاه همراه با صرف وقت و هزینه بسیار است.

باید از امنیت سایت ها و برنامه های خود اطمینان کامل را کسب نمایید سپس در زمان خرید یا هرگونه تراکنش از جعلی نبودن سایت مطمئن شوید، شبکه اینترنت خود را ایمن سازید، همواره ایمنی وبسایت تان را چک کنید و از رمز عبور هایی با حداقل هشت بخش استفاده کنید و آن ها را مرتبا تغییر دهید.

 

 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید