بدغذایی از علتهای بروز سرطان است
به گزارش سرویس سلامت باریش نیوز، بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به ۸۰ درصد سرطانها مستقیم به سبک زندگی ما بستگی دارد پس اگر خورد و خوراک و سبک زندگی خود را اصلاح نکنیم، به طور حتم در سالهای آینده، سرطان به جای بیماریهای قلبی در صدر دلایل مرگ ومیر قرار میگیرد.
انواع خوراکیهای دودی مانند ماهی، برنج، گوشت، سوسیس، کالباس، سس و پنیرهای دودی حاوی موادشیمیایی مختلف ساطع شده از دود مانند هیدروکربنها هستند و میتوانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.
ترکیبهای شیمیایی که در قسمتهای سوخته خوراکیهای کبابی یا سرخ شده مانند ته دیگ، بلال، جوجه کباب، سیب زمینی سرخ شده وجود دارد، حاوی مواد سرطانزا است و احتمال ابتلا به انواع سرطان را در مصرف کننده افزایش میدهد.
برخی شیرین کنندههای مصنوعی مانند اسپارتام برا بدن مضر است و مصرف آنها نه تنها برای بیماران دیابتی مفید نیست بلکه میتواند خطر ابتلا به سرطان را هم در آنها افزایش دهد.
عادت به خوردن غذاهای چرب، سرخ کردنی و پرکالری میتواند احتمال ابتلا به سرطان رحم را در خانمها بالا ببرد.
سدیم، نیتریت، نیترات و نیتروزامین موجود در گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، آنها را به موادغذایی سرطانزا تبدیل کرده است.
اگر در مصرف این خوراکی ها افراط شود، احتمال ابتلا به سرطانهایی مانند پستان در مصرف کننده بالا میرود حتی اگر خوراکیهای مفیدی مانند ماهی و میگو هم درون روغن بسیار داغ و با حرارت بسیار بالا سرخ شوند، ترکیب های سرطانزایی در آنها آزاد میشود که خطر ابتلا به انواع سرطان را بالا میبرد.
بیشتر افرادی که در مصرف چربیهای حیوانی و گوشت قرمز افراط میکنند و رژیم غذایی شان از نظر میوهها و سبزیها فقیر است، در معرض ابتلا به سرطان روده قرار دارند.
هرچه میزان مصرف گوشتهای کبابی و نیم پز در برنامه غذایی بیشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات و پستان بیشتر میشود.
مصرف فراوان انواع خوراکیهای حاوی چربی ترانس مانند چیپس، پفک یا اسنک های دیگر میتواند خطر ابتلا به انواع سرطان را تا حد چشمگیری بالا ببرد.
مصرف بیش از حد غذاهای تند، ترش و شور میتواند باعث از بین رفتن تدریجی دیواره داخلی معده و افزایش خطر ابتلا به سرطان معده شود.
نظر دهید