سزارین خطر بیماریهای ریوی را در نوزادان افزایش میدهد
لیدا اکبری، متخصص زنان و زایمان در گفتوگو با سرویس سلامت باریش نیوز با تعریف زایمان زودرس اظهار کرد: به شروع انقباضات رحمي قبل از ٣٧هفته زايمان زودرس گفته شده و با توجه به اینکه علت اصلي زايمان زودرس ناشناخته است ولي بعضي موارد باعث افزايش ريسك زايمان زودرس ميشوند.
وی افزود: حاملگي چند قلويي، ناهنجاريهاي مادرزادي رحم، سابقه زايمان زودرس در حاملگي قبلي و عفونتهاي ادراري و منتقله جنسي در طي حاملگي از دیگر عللی هستند که ممکن است منجر به زایمان زودرس شوند.
این متخصص زنان در ادامه با بیان اینکه بيماريهاي ديابت و فشارخون، بيماري كليوي و بيماريهاي ترومبوفيلي نیز میتوانند خطر زایمان زودرس را افزایش دهند، اضافه کرد: سابقه سقط مكرر در سهماهه اول بارداري و يك يا موارد بيشتر زايمان زودرس بعد بيست هفته، خونريزي بعد بيست هفته را میتواند خطر این امر را افزایش دهد.
دکتر اکبری در ادامه با اشاره به تاثیر اضافه و یا کمبود وزن قبل از بارداری در افزایش خطر وقوع زایمان زودرس گفت: فاصله بين بارداري كمتر از ٦ و ٩ ماه، همچنین مصرف سيگار و الكل و عدم حمايت روحي و استرس، كار سنگين و ايستادن طولاني مدت باعث افزايش خطر زايمان زودرس ميشوند.
مشاور پزشکی باریشنیوز، با بیان اینکه حجم خونريزي حين سزارين 2 برابر زايمان طبيعي است، افزايش ريسك عفونت، احتمال اسيب ارگانهاي مجاور از قبيل روده، مثانه و عروق، افزايش خطر ترومبو آمبولي افزايش خطر از جمله چسبندگي جفت ورحم در زايمانهاي بعدي را از جمله عوارض زایمان به روش سزارین عنوان کرد.
این متخصص زنان و زایمان در پایان با تاکید بر اینکه بيماريهاي ريوي در نوزادان سزارين شده بيشتر از زايمان طبيعي است، تصریح کرد: بيحسي و بدشكل شدن فرم شكم بعد سزارين از دیگر عوارضی است که مادران برای زایمان به روش غیرطبیعی با آن روبرو میشوند.
نظر دهید