19:20|شنبه, آذر 03 ,1403
تاریخ انتشار: 24 آذر 1398 - 06:46
کد خبر: 13508
باریش گزارش می‌دهد:

کم‌فروشی‌هایی که دیگر عادت شدند

قنادان همچنان با سوءاستفاده از عدم آگاهی مردم به کم‌فروشی‌هایشان عادت کردند و در این بین هم کمبود نظارت‌ها این روند را تشدید می‌کند.
کم‌فروشی‌هایی که دیگر عادت شدند

به گزارش سرویس اقتصادی باریش نیوز، شیرینی فروشی‌ها معمولاً اکثر روزهای سال در حال عرضه انواع شیرینی و كیک در مناسبت‌های مختلف اعم از جشن و عزا و مناسبت های ملی و مذهبی به مصرف كنندگان هستند که همین سبب می شود این صنف همواره و در هرگونه شرایط اقتصادی از صنف‌های پرمخاطب و پویای بازار مصرف باشد.

بنابراین نیاز به جعبه‌هایی برای عرضه شیرینی‌ها و كیك‌ها نیز همیشگی است و در روزهای اخیر با نزدیکی به شب یلدا بازار قنادان بسیار گرم‌تر می‌شود اما این افراد گاهی از شرایط و سکوت مسئولین سواستفاده می‌کنند.

سوءاستفاده قنادان گاهی کم‌فروشی و گاهی گران‌فروشی است اما گران فروشی نه به معنای واقعی این افراد مخصوصا در زمان‌های خاص مانند اعیاد و مناسبت‌های ملی و مذهبی قنادی‌ها به جز قرار دادن شیرینی‌ها در سینی آن‌ها را در جعبه دیگری نیز قرار می‌دهند تا از این طریق سود بیشتری بر جیب بزنند.

جعبه‌هایی که بیشتر از شیرینی‌ها برای صاحبانشان سود می‌دهند. در حال حاضر برعکس سال‌های گذشته قنادی‌ها بسته به موقعیت، برند و فعالیتشان سعی می‌كنند بسته‌ها، سینی‌ها و جعبه‌های متفاوت و زیباتری ارائه كنند
جعبه‌هایی که نشان از کم فروشی یا طلب هزینه اضافه دارد زیرا جعبه‌های مختلف و جذاب كیک و شیرینی در طرح‌های مختلف برای قنادی ها بر اساس وضعیت اقتصادی و میزان فروش و موقعیت جغرافیایی شان در شهرها طراحی می شود؛ جعبه هایی كه قطعا با قیمت‌های مشخصی خریداری می‌شوند، اما هم قیمت با شیرینی هایی كه داخلشان قرار داده می‌شوند، نیستند

بحث محاسبه قیمت جعبه‌های شیرینی به قیمت محصول داخل آن موضوعی است که معمولا به دلیل به چشم نیامدن وزن جعبه برای مصرف کنندگان به آن توجه نمی‌شود و یا اگر توجه شود خیلی کم است.

اما تفاوت رفتار مدیران و كاركنان قنادی‌ها در این زمینه، نشان می‌دهد كه یا قانون مشخصی وجود ندارد، یا نظارت كافی بر این موضوع نیست و یا این كه برای محاسبه قیمت جعبه های شیرینی هر واحدی برای خود روالی را در نظر می‌گیرد ولی مگر می‌شود یک صنف چند شیوه متفاوت داشته باشد؟ 
در برخی قنادی‌ها شیرینی با جعبه و بدون در روی وزنه قرار میگیرد زیرا صاحبان آن‌ها معتقدند که نمی‌شود ابتدا شیرینی را وزن کرد سپس در داخل جعبه چید این درحالی است که فروشندگان با ایمان این کار را انجام می‌دهند با اینکه کمی سخت و دشوار است.
اما به راستی جعبه‌های شیرینی و كیک چقدر وزن دارند، با چه قیمیت خریدای و به چه قیمتی فروخته می‌شوند؟ 
در این راستا سازمان ملی استاندارد درباره وزن جعبه های شیرینی دستورالعمل مشخصی را بیان کرده است که از لحاظ ویژگی‌های فیزیکی جعبه‌های شیرینی ۷۵۰ گرمی، یک کیلو گرمی، یک و نیم کیلوگرمی، دو کیلوگرمی و سه کیلوگرمی براساس مقررات استانداردهای ملی باید به ترتیب دارای اوزان ، ۱۰۰، ۱۲۵، ۱۷۰، ۲۱۰ و ۲۶۰ گرم و نشان استاندارد باشند
با حسابی سر انگشتی می‌توان پی‌برد وزن برخی جعبه‌های تهیه شده از قنادی‌های مختلف اندكی نسبت به وزن اعلام شده از سوی استاندارد متفاوت است
با اینکه تاکید دارند تا وزن جعبه از وزن شیرینی کسر شود اما بیشتر قنادی‌ها به این گفته توجه نمی‌کند و به کار خود ادامه می‌دهند کاری که نشان از کم‌فروشی دارد.

با توجه به تمامی این گفته‌ها و توجه به اینکه پاسخ گویی مسئولان و کارگزاران به نهادهای قانونی و مردم یکی از مسائل مورد توجه دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی است اما همچنان قصه اینکه مسئولین ذی‌ربط از زیر بار جواب دادن به سوالات خبرنگاران شانه خالی کنند تمامی ندارد بازهم این قصه تکرار شد و این‌بار امیرعلی نوجوان، رئیس اتحادیه قنادان در پاسخ به سوال خبرنگار باریش نیوز در رابطه با قیمت شیرینی شب گفت: من تلفنی به شما جواب نمی‌دهم و باید به صورت کتبی برایمان نامه ارسال کنید.

این سخنان در حالی است که اسلام به نظارت بر قدرت سیاسی و پاسخ‌گویی زمام داران و مدیران در برابر نهادهای قانونی ومردم نیز توجه کرده است و پاسخ دادن به قیمت شیرینی هیچ چیز خاصی ندارد و حتی یک شهروند عادی نیز می‌تواند در این رابطه سوال کند زیرا مسئولین وظیفه دارند به تمام سوالاتی که از آن‌ها می‌شود پاسخ درست بدهند.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید