تبکنگو در آذربایحانغربی مشاهده نشده است
غلامرضا ملکی، معاون سلامت دامپزشکی آذربایجانغربی در گفتوگو با سرویس اجتماعی باریشنیوز، با اشاره با اینکه بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماریهایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا میکند اظهار کرد: تاکنون موردی از این بیماری در آذربایجانغربی مشاهده نشده است اما رعایت نکات بهداشتی در مصرف گوشت در جهت پیشگیری از این بیماری بسیار الزامی است.
وی افزود: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که به وسیله کنه به انسان منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه این بیماری به جز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد گفت: ویروس بیماری در خون و بافتهای بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافتهای آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود همچنین گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال این بیماری است.
ملکی عنوان کرد: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد است.
معاون سلامت دامپزشکی آذربایجانغربی در ادامه تصریح کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن، یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال بیماری کریمه کنگو است که در این رابطه تاکید میشود همشهریان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام نمایند.
نظر دهید