پسماندهای کرونایی بلای جان محیط زیست
سرویس اجتماعی باریش نیوز، این روزها زباله ها و پسماندها می تواند یکی از عوامل انتقال ویروس کرونا باشد، با توجه به وضعیت بحرانی کرونا در ارومیه، لازم و ضروری است که شهروندان پسماندهای معمولی روزانه خود، بویژه زباله های بیماران کرونایی بستری شده در خانه را به طور کامل ضدعفونی و بسته بندی نمایند.
در این میان مردم بخاطر پاکبانان زحمت کش شهرداری که در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند، باید به ضدعفونی و بسته بندی مناسب پسماندهای بیماران کرونایی که در منزل هستند و در دوره نقاهت به سر میبرند، را به خوبی انجام دهند.
نگرانیها درباره ویروس کرونا فقط به آمار ابتلا و مرگ و میر ختم نمیشود بلکه پسماندهای کرونایی که باقی میماند و موجب آسیب به محیط زیست میشود نیز دغدغه دیگری برای مردم ایجاد کرده است؛ بهدلیل توصیههای پزشکی بسیاری از مردم برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از ماسک و دستکشهای پلاستیکی استفاده میکنند، حالا سؤال این است که پس از استفاده و رها کردن این اقلام پزشکی چه بر سر طبیعت میآید؟ چقدر این اقلام و پسماندها در شیوع کرونا تأثیرگذار هستند؟ چگونه این زبالهها باید در طبیعت دفع شوند؟
پیش از این صرفا در سطح بیمارستانها از ماسک و دستکش استفاده میشد و در سطح شهر به صورت کلی افراد از این وسایل حفاظتی استفاده نمیکردند ولی در حال حاضر افراد زیادی از جمعیت از این وسایل استفاده میکنند که رهاسازی آن در طبیعت میتواند مشکلات جدی ایجاد کند.
با وجود تأکیدات بسیار پزشکان و متخصصان بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در دفع صحیح و اصولی پسماندهایی مانند ماسک و دستکشهای مصرف شده، اما متاسفانه همچنان تعداد زیادی ماسک و دستکش رها شده در سطح معابر نظر هر عابری را جلب میکند.
برای اینکه از این آسیب جلوگیری شود مهمترین اصل آموزش است و توصیههایی که از طرف پزشکان و متخصصان مطرح میشود باید به راحتی توسط مردم اجرا شود، برای مثال شهروندان حتما باید ماسک، دستکشها و سایر اقلام استفاده شده را در پلاستیکهای جداگانه و با رنگ مشخص، گره زده و آن را در مخازن زباله بیندازند.
به گفته پژوهشگران این بیماری ابعاد ناشناختهای دارد و در حالی که هنوز رفتارهای این ویروس شناخته شده نیست باید در مورد پسماندهای خانگی دقت نطر و توجه بیشتری داشت تا بعدا موجب پشیمانی نشود و این در حالی است که اکنون دیگر نمی توان هیچ پسماندی را عادی تلقی کرد و باید همه پسماندها را کرونایی و خطرناک بدانیم و برای دفع بهداشتی آنها با رعایت پروتکلها، چارهاندیشی شود.
نظر دهید