مهم ترین دغدغه دانشجویان در آموزش آنلاین
سرویس اجتماعی باریش نیوز، شیوع بیماری کرونا از سال گذشته بسیاری از سازمانها را دچار تغییر و بسیاری از کسب و کارها را با مشکل و آسیب مواجه کرده است. در این میان آنچه اکثر خانواده ها بخضصوص دانشجویان با آن دست و پنجه نرم می کنند، مشکلات مربوط به آموزش است.
در دوران کرونا، دانشگاه ها آموزشهای غیر حضوری خود پیش گرفتند اما به دلیل سرعت پایین اینترنت و سایر مشکلات استفاده از این سیستم آموزشی برای دانشجویان چندان ساده نبوده است. اکثر دانشگاه ها از شرکت های ارائه دهنده سرویس کلاس مجازی استفاده کرده و یا واحد فناوری اطلاعات خود دانشگاه اقدام به راه اندازی سیستمهای کلاس مجازی نمودند.
ضعف سرورهای دانشگاهی و سامانه آموزشی مجازی دانشگاهها، در دسترس نبودن اینترنت برای همه دانشجویان، سرعت پایین اینترنت، آموزش بیکیفیت، مشکلات ارائه دروس تخصصی، دسترسی نداشتن به استاد برای رفع اشکال، از مهمترین مشکلات و گلایههای استاد و دانشجویان استان در این نوع از فضای آموزشی دوران شیوع کروناست.
بیش از یک سال است که کرونا کل فعالیتهای کشور و به تبع آن آموزش را تحتالشعاع قرار داده است. در این دوران آموزش عالی با چالشهای متعددی همراه بود و دانشجویان شیوه نوینی را در امر آموزش تجربه کردند و با واژه "آموزش مجازی" خو گرفتهاند. اما در عین حال با پشت سر گذاشتن بیشتر از یک سال از آموزش آنلاین و کسب تجربه از ترم های گذشته، بسیاری از مشکلات زیرساختی و آموزشی هموار شده و در این میان متاسفانه برخی مشکلات همچنان باقی مانده است.
واقعیت این هست که آموزش از طریق فضای مجازی مزایا و معایب خود را دارد. نبود مواجهه حضوری و البته محدودیت های سیستم های آموزش مجازی برای برخی از ارائه ها از این دست هستند. از سوی دیگر اساتید نیز الزاما محتوای متناسب با فضای مجازی تهیه نکرده بودند و در برخی از دروس مثلا دروس با فرمول نویسی و یا دروسی که نیاز به حل تشریحی دارد، مشکلاتی را باعث می شود.
سخن آخر اینکه، آنچه مهم است اینست که نظام آموزشی و بخصوص دانشگاهی ما نیز باید همانند سایر کشورها به سمت یک تحول اساسی در آموزش حرکت کند و در این میان باید به آموزش آنلاین به یک شیوه جدید در آموزش عالی توجه شود و برای رسیدن به این تحول باید مشکلات زیر ساختی و دغدغه های آموزش آنلاین برطرف شود.
نظر دهید