15:44|پنجشنبه, آذر 01 ,1403
تاریخ انتشار: 22 فروردین 1401 - 13:08
کد خبر: 17811
متخصص نوزادان، کودکان و نوجوانان در ارومیه در گفت‌وگو با باریش:

از شیر گرفتن کودک؛ چه زمانی و چگونه شیردهی را قطع کنیم؟

از شیر گرفتن کودک به این معناست که کودک دیگر از سینه مادر شیر نخورد و همه مواد غذایی خود را از منابعی غیر از شیر سینه مادر دریافت کند. برای از شیر گرفتن کودک لازم است به موارد خاصی توجه کنید و بدون داشتن آگاهی کافی و خیلی ناگهانی و در هر سنی برای کودک شیرخوار اقدام به این کار نکنید؛ در این مطلب می‌توانید با زمان مناسب از شیر گرفتن کودک، راهکارهایی برای از شیر گرفتن کودک آشنا شوید.
از شیر گرفتن کودک؛ چه زمانی و چگونه شیردهی را قطع کنیم؟

رامین زارع، متخصص نوزادان، کودکان و نوجوانان در ارومیه در گفت‌وگو با سرویس سلامت باریش نیوز اظهار کرد: از شیر گرفتن کودک زمان و شرایط جسمی و روحی خود را می طلبد اگر در زمان مناسب و روش صحیح انجام نشود ممکن است هم کودک و هم مادر دچار آسیب هایی شوند.

وی افزود: این بستگی به شما دارد که تصمیم بگیرید چه چیزی برای شما و نوزادتان بهتر است ممکن است دلایلی را برای تصمیم گیری توقف شیردهی داشته باشید، مانند بازگشت به سر کار، یا باردار شدن و یا ممکن است مشکلاتی با نوزادتان داشته باشید، مانند زخم شدن نوک سینه زخمی که می تواند برای تغذیه از سینه دردآور باشد.

زارع ادامه داد: اگر در حین شیر دادن رنج می برید، اما دوست دارید ادامه دهید و یا اگر احساس می کنید که به اندازه کافی نمی توانید شیردهی را ادامه دهید، ابتدا با مسولان بهداشتی خود و یا متخصص تغذیه صحبت کنید او می تواند به شما توصیه های عملی در مورد غلبه بر مشکلات بدهد.

وی گفت: در این بخش از نمناک قصد داریم راهنمایی کامل و جامعی داشته باشیم برای آن دسته از مادرانی که قصد از شیرگرفتن کودک خود را دارند و نمیدانند چطور و از چه زمانی فرزند دلبندشان را از شیر بگیرند.

بهترین زمان برای متوقف کردن شیردهی چه زمانی است؟
وقت یا زمان مناسبی برای متوقف کردن شیردهی وجود ندارد. مطمئن شوید که هم شما و هم فرزندتان شاد هستید، احتمالاً تنها قاعده شما هستید اما قبل از اینکه تصمیم بگیرید، این مطلب ممکن است به شما کمک کند بدانید که چگونه شیر سینه می تواند به نفع کودک یا کودک نوپای شما باشد.

زارع عنوان کرد: بهتر است برای شش ماه اول عمرش چیزی جز شیرسینه به نوزادتان ندهید بعد از آن، می توانید غذاهای جامد خود را در کنار شیر خود به او بدهید. نوزاد شما هنوز به شیر مادر به عنوان منبع اصلی تغذیه و کالری در سال اول خود نیاز دارد.

وی افزود: تا زمانی که شیردادن از سینه را حفظ می کنید، نوزادتان به لذت بردن از فواید سلامتی آن، از جمله محافظت از عفونت و امراض، ادامه خواهد داد. همچنین شواهدی وجود دارد که شیردهی به کودک شما کمک می کند تا اولین غذای جامد خود را هضم کند.

وی گفت: زمانی که تصمیم گرفتید، به تدریج تغییرات را ایجاد کنید این به بدن شما زمان می دهد تا درست کردن شیر را تنظیم کنید و به نوزادتان با بطری یا شیر خشک شیر بدهید.

زارع همچنین گفت: دادن شیر از سینه می تواند یک تجربه احساسی باشد و ممکن است احساسات متفاوتی نسبت به آن داشته باشید ممکن است احساس ناراحتی کنید، اما خوشحال هم باشید.خبر خوب این است که توقف شیردهی به پیوند نزدیک شما و نوزادتان پایان نمی دهد در حقیقت، شیردادن از سینه تنها سرآغاز روابط بسیار ویژه شماست.

چگونه می توانم شیردادن از سینه را از برنامه غذایی کودک حذف کنم؟
چنانچه در ادامه این بخش از نمناک توضیح خواهیم داد بهتر است به جای توقف ناگهانی تعداد دفعات در یک روز را کاهش دهید ؛ اگر به طور ناگهانی توقف کنید، می تواند هم برای کودک و هم شما ناراحت کننده باشد. این کار می تواند سینه های شما را پر و دردناک ترکند و گاهی اوقات می تواند منجر به التهاب دردناک سینه (ورم سینه) شود.
_اگر کودک شما کم تر از یک سال دارد یا کوچک تر است، باید شیر را با یک بطری شیر جایگزین کنید.
_ اگر کودک بیش از شش ماه دارد، می توانید به جای آن یک فنجان یا یک ظرف شیشه ای استفاده کنید. ترکیب یک شیر با شیرمادر می تواند راه خوبی برای آرام کردن نوزادتان باشد.
_ اگر کودک شما بیش تر از یک سال دارد و انواع غذاها و نوشیدنی ها را می خورد، به غذای جایگزین نیاز نخواهد داشت.
_تغییر روتین و منحرف کردن فرزندتان با یک بازی یا فعالیت می تواند کمک باشد.
_برخی از مادران خودشان شیر به او نمی دهند و تغذیه نمی کنند، اما اگر فرزندشان خواست هم امتناع نمی کنند.

چقدر طول می کشد تا کودکم را از شیر بگیرم؟
فرآیند گرفتن از شیر کودک برای همه متفاوت است بسیار به این بستگی دارد که کودک شما چقدر سریع و چه خوب خود را وفق دهد. مسائل را با سرعت ثابت در نظر بگیرید و انعطاف پذیر باشید به این ترتیب اگر شما یا نوزادتان بخواهید، می توانید همه چیز را کم کنید. کاملاً متوقف کردن شیردادن از سینه می تواند از چند هفته تا چند ماه طول بکشد.

اگر فرزند من نخواهد شیردهی را متوقف کند چه می شود؟
اگر نوزادتان هیچ نشانه ای از تمایل به توقف شیردهی را نشان نداد، سعی کنید صبور باشید او از شیر مادر لذت می برد، چون به راحتی تغذیه می کند و به او غذا می دهد. با توجه به این موضوع، می توانید به او کمک کنید با امتحان کردن موارد زیر خود را تطبیق دهد:

  • به طرق دیگری به او آرامش ببخشید.
  • به تدریج جای سینه خود را عوض کنید.
  • با روش های خوب دیگر به کودک خود غذا بدهید.
  • چیزهای زیادی به او بدهید، یا اینکه پدرش را برای گذراندن چند وقت خاص با او درگیر کنید.
  • همچنین می توانید با هم به یک کتاب نگاه کنید، با او آواز بخوانید، یا با او بازی کنید.
  • در شب به مالیدن یا آرام کردن پشتش بروید، یا او را در حین آواز خواندن تکان دهید.
  • سایر روش های کمک به نوزاد برای توقف شیردهی

تعویق تغذیه:
دیر غذا دادن می تواند خوب کار کند زمانی که کودک شما تقاضای شیرتان را می کند، به او بگویید که بعداً بهش غذا خواهید داد و او را با یک فعالیت منحرف کنید. به جای شیر دادن او در اوایل شب، می توانید از او بخواهید تا وقت خواب صبر کند.

وقت شناس باشید و لحظه ای مناسب را انتخاب کنید:
رویدادهای مهم زندگی که می تواند از شیر دادن جلوگیری کند؛ آیا کودک شما بیمار بوده است؟ اغلب کودکانی که احساس خوبی ندارند، اغلب تمایل به تغذیه بیشتری نسبت به غذا یا نوشیدنی های دیگری دارند. در حقیقت، شیردادن از سینه ممکن است به بهترین نحو مورد توجه قرار گیرد.

 9 نکته برای از شیر گرفتن نوزاد با غذاهای جامد
1. بدانید چه زمانی باید توقف کنید:
زنان حتی اگر آماده نیستند، نیازی به توقف شیردهی ندارند، و اگر کافی باشد، نیازی به ادامه شیردهی نیز ندارند.

2. اطمینان از تغذیه کافی:
  • زنان برای نوزادان کم تر از 1 سال از شیر خشک جلوگیری می کنند.
  • کودکان بزرگ تر از 6 ماه هنوز به شیرخشک یا شیر مادر نیاز دارند ، اما می توانند به غذاهای جامد با سن مناسب نیز روی بیاورند.
  • به کودکان کم تر از 1 سال نباید شیر گاو ، سویا و یا محصولات مشابه دیگر داده شود.
  • کودکانی که غذای جامد می خورند به پروتئین ، آهن و مواد غذایی کافی نیاز دارند.
  • اگر نگران هستید ، والدین می توانند با پزشک اطفال در مورد تعادل مناسب مواد غذایی و مصرف کالری روزانه ایده آل مشورت کنند.
  • برخی از کودکان ممکن است به مکمل یا مکمل دیگری نیاز داشته باشند، به خصوص اگر آهن و یا ویتامین D کافی به دست نیاورند.

3. حذف استرس:
بعضی از کودکان به راحتی از شیر مادر گرفته می شوند در حالی که برخی دیگر اعتراض می کنند.برنامه ریزی برای این دورران سخت می تواند به ساده تر کردن روند کمک کند هم چنین به آرامی می تواند از استرس برای مادر و کودک جلوگیری کند. والدین باید در طول چند هفته فرزندشان را از شیر بگیرند.

4. شیر ندادن در شب و از شیر گرفتن کودک در شب:
زمانی که آن ها بین 6 ماه و 1 سال سن دارند، اغلب کم تر در طول شب غذا می خورند. از این فرآیند برای از شیر گرفتن استفاده می شود و می تواند به مادران کمک کند تا استراحت کنند.هم چنین ممکن است به این معنی باشد که زنان می توانند شیردهی را طولانی تر کنند، چون شیردهی شبانه کمتر از روز است.

5. از پمپاژ استفاده کنید:
شیردهی با توجه به عرضه و تقاضا عمل می کند ؛ زمانی که یک نوزاد شیر بیشتری می نوشد، یا یک زن مرتبا ً پمپ می کند، بدن او شیر تولید می کند.

6. روند شیردهی را به آهستگی کاهش دهید:
این کار ممکن است وسوسه کننده باشد که شیردهی را رها کنید، اما انجام این کار می تواند باعث درد نوک سینه و درد روانی هم برای مادر و هم نوزاد شود .یک استراتژی آسان تر، کاهش تدریجی جلسات شیردهی در طول چند هفته است.

7. مدیریت CRL:
اگر پمپاژ برای چند دقیقه کمک نکند، شیردهی می تواند روش های دیگری را برای مدیریت ناراحتی پیدا کنند. هر دوی پمپاژ و شیر می تواند تامین شیر سینه را افزایش دهد، که ممکن است باعث ناراحتی و کاهش روند تغذیه با شیر شود.

برخی از استراتژی ها که ممکن است ناراحتی را کاهش دهند، عبارتند از:

*استفاده از برگ های کلم روی سینه. مرطوب کنندگی برگ ها ممکن است به تورم کمک کند.
*مصرف داروی ضد التهابی برای درد.
*ماساژ و مالش گرم سینه قبل از تغذیه کودک ، یا گرفتن حمام داغ.
*به کار بردن کمپرس سرد (مانند کیسه های نخود یخ زده) پس از شیردهی.
*درباره قرص های ضد بارداری با پزشک خود صحبت کنید.
*برخی از زنان متوجه می شوند که قرص کنترل بارداری تامین شیر سینه را کاهش می دهد، که ناراحتی از شیر گرفتن را کاهش می دهد.
*ماساژ دادن پوست سینه برای کاهش خطر دریچه های مسدود شده، مناسب است.
*پوشیدن سینه بند محکم و لباس های تنگ می توانند درد را بدتر کنند و حتی ممکن است باعث عفونت سینه شوند.

آدرس و شماره تماس دکتر رامین زارع، متخصص نوزادان، کودکان و نوجوانان در ارومیه

ارومیه، خیابان حسنی، روبروی بیمارستان مهزاد، ساختمان لقمان ۳، طبقه 3 واحد5

شماره تماس: 09144884001_33431204

 
 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید