00:42|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 19 شهریور 1403 - 19:37
کد خبر: 18850

تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی برلزوم پیشگیری ازآسیب های اجتماعی

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: هر قدر در حوزه پیش بینی و پیشگیری اثر بخش عمل کرد، برخورد و درمان آسیب های اجتماعی بسیار کم هزینه و جامعه ایمن خواهد بود.
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی برلزوم پیشگیری ازآسیب های اجتماعی

جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم آذربایجان غربی  برای  اجرای قانون پیشگیری از وقوع جرم و دستورالعمل ابلاغی و دستورات جلسه اجرای سامانه نماد آموزش و پرورش و پنجره واحد مدیریت زمین منابع طبیعی و آبخیزداری با حضور دکتر عتباتی رئیس کل دادگستری استان، مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و جمعی از مدیران کل در سالن امامت دادگستری برگزار شد.
  رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در ابتدای این جلسه با اشاره به اهمیت توجه ویژه به مقوله پیشگیری از وقوع جرم بیان داشت: راه خلاصی از بسیاری آسیب های اجتماعی که جامعه، خانواده و شهروندان را در حوزه‌های مختلف دچار مشکل می کند توجه به مقوله پیشگیری است.
عتباتی افزود: هر قدر در حوزه پیش بینی و پیشگیری اثر بخش عمل کرد، برخورد و درمان  آسیب های اجتماعی بسیار کم هزینه و جامعه ایمن  خواهد بود.
رئیس کل دادگستری استان ادامه داد: استان آذربایجان غربی در حوزه جرایم خشن کمترین میزان ارتکاب در سطح کشور را دارد که حاصل تدابیر پیشگیرانه از جمله پیشگیری کیفری است، ولی در حوزه جرایم کیفری پرتکرار و قابل گذشت که بروز و نمود آن بحث های کلامی است وضعیت مطلوبی ندارد و نیاز به آموزش های رفتاری و کنترل خشم در مدارس، نهادهای فرهنگی و دینی و در تمامی مجموعه های تربیتی و از جمله فعالان رسانه است و باید این فرهنگ سازی از پایه های ابتدایی شروع و خانواده ها را نیز درگیر کرد.
مقام ارشد قضایی استان با اشاره به افزایش جرایم علیه اموال و مالکیت گفت: متاسفانه با افزایش جرایم علیه اموال و مالکیت هستیم و مردم به راحتی در دام کلاهبرداران افتاده و سرمایه خود را از دست رفته می بینند هرچند دستگاه قضایی تلاش می کند که اموال مال‌باختگان را به آنها بازگرداند، ولی دستگاه های متولی امر باید از ابتدا آگاهی سازی نمایند که وعده سودهای غیر متعارف که از سوی برخی افراد سودجو مطرح می شود زمینه کلاهبرداری است و باید با آگاهی سازی از بروز این جرایم که هم مردم و هم دستگاه قضایی را درگیر خود می کند پیشگیری کرد.
رئیس شورای قضایی استان ادامه داد: برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی ناگزیر حرکت به سمت و سوی تدابیر پیشگیرانه است و با تقویت این تدابیر و ورودی‌های علمی و کارشناسی و تبیین و احیاء فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و انجام وظایف و تکالیف قانونی مدیران و دستگاه های متولی بتوان از آسیب های اجتماعی کاست.
عتباتی در پایان تاکید کرد: باید عمیق و اثر بخش عمل کرد و خروجی اقدامات را در جامعه دید و هر چه قدر سطح بزهکاری نوجوانان و جوانان در جامعه کاهش پیدا کند نشان دهنده این است که موفق عمل کرده ایم در غیر اینصورت موفق نبوده ایم و باید تدبیر و اندیشه کرد.
مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم در این جلسه گفت: حتماً باید به پدیده های اجتماعی یک نگاه علمی دقیق و با لحاظ الزامات و موضوعاتی که در استان وجود دارد باشد.
مجیدی با اشاره به شکل گیری جرایم جدید توسط جوانان کم سن و سال اظهار داشت: حتماً همه دستگاه ها در پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانش آموزان باید به آموزش و پرورش کمک کنند و پس از غربالگری های اولیه متناسب دانش آموزان دارای مشکل،  به متخصصین امر معرفی شوند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان به برگزاری جلسات تخصصی به صورت مرتب هم تاکید و گفت که باید هوشمندانه عمل کرد تا در پیشگیری از جرایم توفیق حاصل شود.
در ادامه جلسه دستورات جلسه توسط بخشی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان که شامل اجرای برنامه غربارگری دانش آموزان، مداخلات تشخیصی و حمایت های روانی، تعداد ارجاعات به دستگاه های حمایتی، میزان همکاری دستگاه های متولی در اجرای آیین نامه اجرایی نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان و همچنین اقدامات انجام یافته در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین مطرح و پس از ارائه گزارشات مدیران آموزش و پرورش، منابع طبیعی و آبخیزداری و استماع نقطه نظرات و پیشنهادهای سایر اعضاء جلسه با تصویب مصوباتی به کار خود خاتمه داد.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید