گرانی به سال 95 کشیده شد
بیسروسامانی بازار کالاهای اساسی تا آنجا پیش رفته است که با فرارسیدن سال جدید، باز هم گرانی دست از سر مردم برنمیدارد.
به گزارش باریش ، با وجود اینکه لبنیاتیها میگویند بازار کشش افزایش قیمت را ندارد و صنایع لبنی هم درخواست گران کردن محصولاتشان را ندادند اما وقتی برای خرید لبنیات به سوپرمارکت محل میروی متوجه میشوی که قیمت برخی از محصولات لبنی مثل پنیر و بستنی برندهای شرکتهای معروف با ترفندهای مختلف به صورت چراغ خاموش بالا رفته یا اگر همان قیمت قبلی را دارد، وزن آن کم شده است.
در حالی که فروردین یکی از ماههای سخت از نظر اقتصادی و معیشتی برای خانوادهها محسوب میشود اما قیمت برخی از کالاهای اساسی بیشتر شده در این میان مرغ نیز به دلایل نا مشخصی با افزایش قیمت روبهرو شده و نسبت به هفته گذشته 600 تومان گرانتر شده است. همچنین با اینکه میگویند آرد به خبازیها با همان قیمت قبلی فروخته میشود و نان نباید گران شود به نظر میرسد که تا چند روز آینده نان نیز که قوت اصلی سبد خوراک خانوار است با نوسان قیمت مواجه شود.
بازار میوه و ترهبار هم که همیشه و در بیشتر ماههای سال با تقاضا روبهرو است فرصتی را به وجود میآورد تا سودجویان این بازار مدام در حال بهرهبرداری از شرایط باشند به خصوص در ماه فروردین که میوههای نوبرانه فصل با قیمتهای بالایی عرضه میشود. علاوه بر میوههای نوبرانه بسیاری از محصولات دیگر بازار میوه و ترهبار نیز به دلایل مختلف در این ماه با افزایش قیمت روبهرو شدند. به طوری که در حال حاضر قیمت گوجهفرنگی در سطح خردهفروشی تا چهار هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته اما رییس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار در اینباره معتقد است که این گرانی مقطعی بوده و قیمت این محصول به زودی با آمدن محصولات سایر مناطق کاهش مییابد.
بازار برنج و حبوبات هم بینصیب از گرانیها نبوده و در این ماه در کنار گرانی بیش از دو تا سه هزار تومانی هر کیلو حبوبات، قیمت برنج هم به کیلویی 11 هزار و 500 تومان رسیده است. این در حالی است که در بازار شب عید هم برنج بدون هیچ توجیهی با نوسان قیمت مواجه شد به طوری که وزارت جهاد کشاورزی نیز نسبت به آن اعتراض داشت.
به گفته مسوولان وزارت جهاد کشاورزی، هیچ کمبودی در بازار برنج وجود ندارد و وجود دلالان و به نوعی جوسازی عدهای سودجو، دلیل اصلی گرانی اخیر برنج شده است که سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باید در این زمینه پاسخگو باشد. بر همین اساس سازمان حمایت در واکنش به افزایش قیمت برنج و کالای اساسی گفت: قیمتها توسط بازار گردانان و واسطه گران از چرخه تولید تا مصرف مدیریت میشود و در عین حال سیاستگذاری و تنظیم بازار محصولات کشاورزی بر عهده وزارت جهاد است.
در این میان با بیتدبیری مسوولان مربوطه فعالیت سودجویان در بازار رونق گرفته و شاهد تقلب در فروش برنجهای ایرانی با کیفیت هستیم به طوری که حتی برنجهای پاکستانی با برنجهای مرغوب ایرانی ترکیب شده یا برنجهای پاکستانی در کیسههای ایرانی جاسازی و فروخته میشود.اخیرا وزیر جهاد کشاورزی نیز در رابطه با گرانی برنج تصریح کرده که این وزارتخانه مسوولیتی در قبال گرانفروشی برنج در مغازههای سطح شهر ندارد و اگر در بازار داخل گرانفروشی میشود مسوولیت آن با وزارت جهاد کشاورزی نیست.وی افزود: تقاضای برنج در بازار داخل حدود سه میلیون تن است که حدود دو میلیون تن آن در داخل تولید میشود و حدود 800 هزار تن هم از خارج وارد میشود. بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی نیز موضوع گرانی برنج را برعهده نگرفت و توپ آن را به زمین وزارت صنعت، معدن و تجارت انداخت.
بالا رفتن قیمتها در بازار کالاهای اساسی در حالی اتفاق میافتد که بانک مرکزی هم طبق روال هر سال قیمت 11 گروه مواد خوراکی را برای هفته منتهی به 20 فروردینماه 1395 اعلام کرد که بر این اساس نرخ هفت گروه مواد خوراکی نسبت به هفته مشابه ماه قبل افزایش و قیمت سه گروه دیگر کاهش داشته البته نرخ یک گروه دیگر ثابت بوده است...
قیمتها آنچنان بالا رفته و اوضاع اقتصادی خانوارها به اندازهای با بحران مواجه شده است که مقرر شده تا برای سال جدید حقوقها افزایش اندکی پیدا کند اما قبل از اینکه اولین حقوق سال جدید به حسابت ریخته شود، شاهد آن خواهی بود که قیمتها بیش از پیش بالا میرود و حتی نانوایی محل هم برای اینکه بتواند حقوق کارگرانش را بدهد، قیمت نان را بالا میبرد و از جیب مصرفکننده مایه میگذارد.گشتوگذاری در بازار و مقایسه قیمتها نسبت به هفتههای پایانی سال گذشته این را به خوبی نشان میدهد که قیمت بسیاری از کالاهای اساسی افزایش را تجربه کرده، این در شرایطی است که سبد هزینهای خانوارها هم به شدت با تغییرات قیمتی مواجه است و اگر چرتکه نیندازند، حتما دچار مشکل خواهند شد.
نظر دهید