07:30|جمعه, آذر 02 ,1403
تاریخ انتشار: 05 اردیبهشت 1395 - 03:40
کد خبر: 3329

ایران آماده تحریم بنزینی می شود؟

شرکت پالایش و پخش نفتی درحالی به‌جای پالایشگاه، سیاست انبارسازی را در دستور کار قرار داده که با افزایش ذخایر استراتژیک به نظر می‌رسد ایران خود را برای تحریم جدید بنزینی آماده می‌کند.

ایران آماده تحریم بنزینی می شود؟

به گزارش گروه اقتصادی باریش، ایران سال گذشته حدود سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین به ارزش تقریبی یک میلیارد دلار وارد کرده به طوری که حجم واردات این فرآورده نفتی با افزایشی ۱۰۰ درصدی به بیش از ۹ میلیون لیتر در روز رسیده است.

از سوی دیگر درحالی که  ساخت اکثر پالایشگاه‌های جدید نفت و میعانات گازی ایران متوقف و یا از پیشرفت لاک پشتی برخوردار هستند اما ساخت و بهره برداری از مخازن و انبارهای جدید ذخیره سازی فرآورده‌های نفتی از پیشرفتی قابل توجهی در کشور برخوردار است.

به عبارت دیگر، صنعت پالایش نفت ایران طول چند سال گذشته توفیقی در افزایش ظرفیت پالایش و تولید فرآورده‌های با ارزش افزوده‌ای همچون بنزین و گازوئیل نداشته که اهداف ساخت مخازن و انبارهای ذخیره سازی سوخت کشور در قالب اجرای برنامه پنجم توسعه کشور تقریبا محقق شده است.

براساس اهداف برنامه پنجم توسعه باید ظرفیت ذخیره سازی استراتژیک سوخت مایع کشور به حدود ۱۶ میلیارد لیتر افزایش می‌یافت که سال گذشته با بهره‌برداری از سه پروژه جدید انبار و مخازن، این ظرفیت از مرز ۱۵ میلیارد لیتر فراتر رفته است.

سید ناصر سجادی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره آخرین وضعیت ساخت و راه‌اندازی انبارهای جدید نفت در سال ۹۴، گفت: سال گذشته سه انبار جدید نفت ماهشهر، شیراز و ملایر در مدار بهره برداری قرار گرفت.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با بهره برداری از این سه انبار در مجموع حدود ۵۰۰ میلیون لیتر به ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی کشور افزوده شد، تصریح کرد: هم اکنون ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در کشور حدود ۱۵ میلیارد لیتر است و پیش بینی می‌شود در سال ۹۵ هم تعداد مخزن و یا انبارهای جدید ذخیره سازی سوخت به بهره‌برداری برسند.

از این رو پیش بینی می‌شود در سال‌جاری انبارهای جدید نفت ارومیه با ۱۰۰ میلیون لیتر، طرح توسعه انبار نفت گرگان با ظرفیت ۲۰ میلیون لیتر، انبار نفت بیرجند با ۱۰۰ میلیون لیتر و چندین مخزن و طرح توسعه انبارهای موجود نفتی به بهره برداری برسند.

افزایش ذخیره سازی ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی به ویژه بنزین موجب شده است که زیرساختی برای افزایش واردات بنزین در سطح کشور فراهم شود به طوری که مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، سال گذشته در تشریح دلایل افزایش ۱۰۰ درصدی واردات بنزین، تاکید کردند: بخش عمده‌ای از بنزین وارداتی ذخیره شده است.

در این بین در حالی تحریم‌های واردات بنزین لغو شده و شرکت ملی نفت ایران قراردادهای مستقیمی با پالایشگاه‌های نفت هند و سوئیس برای خرید و تهاتر نفت خام و بنزین امضا کرده است که به نظر می‌رسد با ذخیره سازی گسترده بنزین در انبارهای نفت کشور، نفتی‌ها خود را برای تحریم‌های جدید بنزینی آماده می‌کنند.

 

مهر

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید