08:29|شنبه, آذر 03 ,1403
تاریخ انتشار: 22 اردیبهشت 1395 - 02:47
کد خبر: 3564

هدایت آب‌های سطحی دشت تبریز به دریاچه ارومیه با مدیریت صحیح آب

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: با زهکشی و مدیریت صحیح می‌توان آب‌های سطحی دشت تبریز را به بستر دریاچه ارومیه هدایت کرد.

هدایت آب‌های سطحی دشت تبریز به دریاچه ارومیه با مدیریت صحیح آب

به گزارش باریش، منطقه آذربایجان‌شرقی، داود بهبودی در حاشیه بازدید از دشت تبریز و چندین طرح کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: دشت تبریز به وسعت 100 هزار هکتار برای پایاب سد شهید مدنی تبریز طراحی شده بود.

وی افزود: بعد از بحران دریاچه ارومیه نتوانستیم از ظرفیت آبی سد شهید مدنی استفاده کنیم و به همین جهت طرح دشت تبریز نیز محدود و مقرر شد از بخشی از اراضی موجود جهت اصلاح الگوی کشت و طرح‌های آبیاری و زهکشی استفاده کنیم که برای این منظور 17 هزار هکتار از اراضی دشت مرند لحاظ شد.

 

بهبودی تصریح کرد: در مقطع کنونی باید تلاش کنیم الگوی کشت را از گونه‌های پر مصرف آب مثل سبزیجات به سمت کشت‌های باغی مثل پسته، کشت‌های گلخانه‌ای مثل خیار و گوجه و دانه‌های روغنی تبدیل کنیم.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان‌شرقی متذکر شد: بیش از 80 درصد نیاز ما به روغن خام از طریق واردات تامین می‌شود و هر قدر بتوانیم کشت این محصول را در استان توسعه دهیم به همان اندازه مسیر رسیدن به خودکفایی را در این محصول استراتژیک هموارتر کرده‌ایم.

 

وی در عین حال خاطرنشان کرد: اصلاح گونه‌های کشت راندمان محصول را بالا می برد و توسعه کشت گلخانه‌ای با حداقل میزان مصرف آب محصول تولیدی را تا 10 برابر افزایش می دهد.

 

 

بهبودی یکی از راه‌های موثر و علمی هدایت آب‌های سطحی به سمت دریاچه ارومیه را زهکشی دشت تبریز عنوان و اضافه کرد: شاید تصور شود دشت تبریز با کمبود آب مواجه است، در حالی که این دشت به میزان بالایی آب سطحی دارد هر چند مقداری شور است.

 

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی توضیح داد: زهکشی ها با مدیریت سطح آب های زیرزمینی باعث اصلاح، کاهش شوری و ای سی خاک می شوند و می توان آبی را که از طریق زهکشی حاصل می شود به سوی بستر دریاچه ارومیه هدایت کرد.

 

 

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های بخش کشاورزی ما این است که به شکل اقتصادی اداره نمی‌شود، افزود: کشاورزی اقتصادی یعنی کشت گلخانه‌ای و گونه های مقاوم، اصلاح ژنتیک، اصلاح الگوی آبیاری و در نهایت توانمندسازی کشاورزان و بهره‌برداران که بتوانند از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید حضور فعال داشته و محصول را به بازارهای صادراتی برسانند.

 

 

ایسنا/

 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید