۵۴۰ هزار هکتار از دریاچه ارومیه غیر قابل احیا است
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: ۱۰۰ هزار هکتار از سمت شرقی ورودی زرینه رود به دریاچه ارومیه و ۴۴۰ هزار هکتار از سمت شرقی جزیره اسلامی قابل احیا نیست، رنگ قرمز در دریاچه ارومیه نشانگر آن است که جلبکهای لازم برای رشد آرتمیا ایجاد شده است.
عیسی کلانتری در گفتوگویی، به آخرین وضعیت آرتمیای دریاچه ارومیه پرداخت و اظهار داشت: با رسیدن نمک دریاچه به 30 درصد حیات آرتمیا مجددا به دریاچه برمیگردد.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: سرخی رنگ دریاچه ارومیه حاکی از بازگشت دوباره آرتمیا به دریاچه است و این رنگ قرمز در دریاچه نشانگر آن است که جلبکهای لازم برای رشد آرتمیا ایجاد شده و گزارشها نیز حاکی از احیای آرتمیا در این دریاچه است.
کلانتری حفاظت از آرتمیا و بهرهبرداری اقتصادی از این موجود گرانبها را بر عهده محیط زیست خواند و بیان کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه نقش اجرایی ندارد بنابراین نمیتواند در بهرهبرداری اقتصادی از آرتمیای دریاچه ارومیه اقدامی داشته باشد.
وی به برداشتهای نمک از بستر دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کارخانه شیشهسازی مراغه با نظارت محیط زیست در حد نیاز خود از نمک دریاچه ارومیه برداشت میکند.
کلانتری برداشتهای این کارخانه را نیمه فنی و نیمه عملی خواند و تصریح کرد: برداشت نمک باید از بستر دریاچه ارومیه علمی باشد تا کف دریاچه شکافته نشود که این اقدام سبب فرسایش نمکی دریاچه ارومیه شده و بعدها مشکلاتی را به وجود میآورد.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه برداشتهای عمومی از شور آبه دریاچه ارومیه را بدون مشکل خواند و افزود: قبلا نیز از شورآبه برداشت نمک انجام میشد و این نوع برداشتها آسیبی به دریاچه نمیزند.
کلانتری یک هزار و 30 کیلومتر معادل 100 هزار هکتار از سمت شرقی ورودی زرینه رود به دریاچه ارومیه را غیر قابل احیا دانست و تصریح کرد: رسوبات زرینه رود و ایجاد شیب منفی در این مسیر سبب شده است تا دیگر این قسمت از دریاچه احیا نشود بنابراین زرینه رود به سیمینه رود وصل شده تا تبخیر آب صورت نگیرد و این بخش غیر قابل احیای دریاچه ارومیه به پارک حیات وحش تبدیل میشود.
وی حاشیه سمت شرقی جزیره اسلامی را نیز که 4 هزار و 400 کیلومتر معادل 440 هزار هکتار است غیر غابل احیا خواند و گفت: در این بخش از دریاچه ارومیه نیز آبی وجود نخواهد داشت.
تسنیم
نظر دهید