مهلت دوباره به گوشیهای قاچاق
وعده برخورد با گوشیهای قاچاق تلفن همراه با اجرای طرح رجیستری از ۱۵مردادماه جاری اجرایی نشد
وعده برخورد با گوشیهای قاچاق تلفن همراه با اجرای طرح رجیستری از ۱۵مردادماه جاری اجرایی نشد و مسئولان از ارائه فرصت ۶ماهه به برندهای خارجی گوشی موبایل برای اخذ مجوز نمایندگی رسمی فعالیت در ایران خبر میدهند.
به گزارش همشهری، با گذشت حدود يكماه از اجراي طرح تشديد برخورد با كالاهاي قاچاق، موازيكاري دستگاهها در اجراي اين طرح موجب زيان مشتريان گوشي تلفن همراه در بخش بازار شده است؛ طرحي كه با محوريت برخورد با محصولات سلامتمحور از كوچه مروي تهران آغاز شد و سپس با جمعآوري گوشي تلفن همراه آيفون از سطح بازار و پلمب برخي فروشگاههاي عرضه اين محصولات ادامه يافت.
در چارچوب اين طرح بود كه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از اجراي طرح رجيستري گوشيهاي تلفن همراه از ۱۵مردادماه امسال خبر داد اما تاكنون نهتنها اين طرح اجرايي نشده بلكه پلمب فروشگاههاي ۲مدعي نمايندگي اپل موجب آشفتگي بازار و خدمات پس از فروش، تعميرات و خريد محصولات اين برند شده و هيچكس پاسخگوي زيان مشترياني نيست كه اين محصولات را از فروشگاههاي مذكور خريداري كرده يا كالاهاي خود را براي تعمير تحويل اين فروشگاهها دادهاند.
با وجود اين تازهترين خبرها از تعويق ۶ماهه طرح رجيستري گوشي تلفن همراه حكايت دارد.ابراهيم درستي، رئيس اتحاديه موبايل و لوازم صوتي و تصويري از به جريان افتادن دوباره ماده چهارم قانون تاسيس سازمان حمايت از حقوق مصرفكنندگان و توليدكنندگان خبر داد و اعلام كرد: طبق اين ماده قانوني تمامي برندهاي خارجي موجود در ايران بايد داراي نمايندگي فروش و خدمات پس از فروش باشند. بر اين اساس در جلسهاي با حضور ارگانهاي دولتي و اصناف، مقرر شد تا فرصت ۶ماههاي به واردكنندگان براي اخذ نمايندگي رسمي برندهاي خارجي گوشي تلفن همراه داده شود كه اين فرصت درصورت لزوم قابل تمديد خواهد بود.
امحاي ۱۰۱تن ميوه قاچاق
اجراي طرح تشديد برخورد با كالاهاي قاچاق در سطح عرضه درحالي ادامه دارد كه بهرغم برخي برخوردهاي نظارتي با قاچاقچيان ميوه تداوم واردات اين محصولات از مبادي رسمي و عرضه آن به بازار مصرف موجب شيوع آفات نباتي و زمينگيرشدن توليدكنندگان داخلي شده است.
رئيس سازمان حفظ نباتات كشور در پاسخ به خبرنگار ما در مورد آثار و پيامدهاي تداوم ورود ميوههاي قاچاق اعلام كرد: در اجراي طرح تشديد برخورد با قاچاق ميوه، هفته گذشته حدود ۱۰۱ تن محموله كشاورزي قاچاق در مرز بازرگان شامل ۷۱ تن گوجهفرنگي، ۳۰ تن گردو و مغز گردو، ۲۳ تن ليموترش و همچنين ساير ميوهها مانند آواكادو، سيب، گلابي، آلو، هلو، شليل، آناناس و ... كشف و دستور معدومسازي آنها صادر شد.
همچنين ۱۵تن ليموترش ديگر در بندرعباس در هفته گذشته كشف و معدوم شد. محمدعلي باغستاني با بيان اينكه حجم بالاي خسارات مالي، جاني، شيوع آفات نباتي و زمينگير شدن توليد داخل محصولات بهدليل تداوم ورود ميوههاي قاچاق قابل برآورد نيست، افزود: طي سالهاي اخير ورود ميوههاي قاچاق موجب شيوع ۱۵ تا ۲۰ آفت قرنطينهاي كشاورزي در كشور شده كه برخي از آنها خانمانسوز بوده و مبارزه عليه آنها با هزينهها و خسارتهاي گزاف ادامه دارد.
نظر دهید