10:24|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 08 شهریور 1395 - 11:16
کد خبر: 4882

بازداشت عوامل انتشار تصاویر مستهجن در ۸ استان/ مجازات اشاعه‌دهندگان فحشا چیست؟

طی عملیاتی از سوی سپاه، تعدادی از مدیران گروه‌های شبکه‌های اجتماعی در استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، سمنان، همدان، بوشهر، کردستان، کرمانشاه، ایلام، قزوین و اردبیل دستگیر شدند.

بازداشت عوامل انتشار تصاویر مستهجن در ۸ استان/ مجازات اشاعه‌دهندگان فحشا چیست؟

با همه گیر شدن عضویت در شبکه های اجتماعی بسیاری از افراد، زمان زیادی را برای دریافت و ارسال پیام و یا جستجو کردن در این شبکه ها صرف می کنند. تا جایی که این نرم افزارها نقش پررنگی را در زندگی افراد دارد. در این میان اما پیام های غیر اخلاقی و مستهجن بسیاری در برخی از کانال ها و گروه های شبکه های اجتماعی منتشر می شود که ناخودآگاه تاثیر منفی بر ذهن اعضای این گروه ها و در نهایت جامعه می گذارد.  

 

حجت الاسلام محمد مطهری فرزند شهید مطهری در یادداشتی نوشت: در قرآن معمولا وعده عذاب‌ها برای آخرت است، اما در موارد استثنایی از جمله در آیه ۱۹ از سوره نور، وعده عذاب آن هم به صورت «عذاب الیم هم در دنیا و هم در آخرت» داده شده است. اما برای چه کسانی؟ ترجمه آیه این است: کسانی که «دوست داشته باشند» در میان مسلمانان فحشا اشاعه داده شود، به «عذاب دردناک هم در دنیا و هم در آخرت» دچار خواهند شد. متأسفانه کسی که عضو کانال ضد عفت عمومی (از نوع تصویری و غیر تصویری) در تلگرام می‌شود، با بالا بردن تعداد اعضا و ایجاد رغبت بیشتر در دیگران و نیز کمک به شکستن قبح اینگونه گناهان نزد مسلمانان، کاری فرا‌تر از دوست داشتن انجام می‌دهد و عملا، ولو ناخواسته، در گرایش دیگران به بی‌عفتی و فساد و فحشا نقشی به عهده می‌گیرد. 
 
مدیران ۱۷۰ گروه پیام‌رسان‌ استان فارس احضار یا دستگیرشدند 
 

به تازگی اما  یک منبع آگاه امنیتی خبر از احضار تعدادی از مدیران و کاربران فضای مجازی استان فارس که در حوزه های ضد امنیت اخلاقی، چرخه مدلینگ مجرمانه و توهین به عقاید دینی مردم فعالیت می کردند داده است.  

 

وی ادامه داد: مدیران 170 صفحه، کانال و گروه در شبکه‌های اجتماعی مذکور، دعوت، احضار یا دستگیر شده‌اند؛ این افراد که در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام فعالیت می‌کردند بر اساس بندهای الف و ب فهرست مصادیق محتوای مجرمانه مورد تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند.

 

وی با بیان اینکه گزارش‌های ارسالی مردم فهیم استان فارس به سامانه گرداب تعاملی نقش موثری در شناسایی این افراد داشته است، گفت: اقدامات این گونه افراد در شبکه‌های اجتماعی مورد رصد مستمر قرار گرفته و با افرادی که با اقدامات مجرمانه خود، باعث از میان رفتن امنیت اخلاقی و گسترش محتوای ناسالم شوند برخورد قضایی مناسب صورت خواهد گرفت. 
 
دستگیری ۲۲ نفر از عوامل انتشار تصاویر مستهجن در کهگیلویه و بویراحمد
 

پس از آن سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد اقدام به دستگیری 22 نفر از عوامل انتشار تصاویر مستهجن کرد. سرهنگ پاسدار سید صداقت رضایی، مسئول روابط عمومی و اطلاع رسانی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد در این رابطه گفت: با تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) سازمان اطلاعات سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد و در پی رصد فضای مجازی توسط کارشناسان حوزه ضد امنیت اخلاقی، افرادی را که اقدام به بارگذاری و انتشار تصاویر مستهجن در فضای تلگرام، واتس آپ و اینستاگرام می‌کردند، دستگیر شدند.

 

وی با بیان اینکه هتک حیثیت و نشر اکاذیب از طریق اینترنت و سایر فضاهای مجازی جرم تلقی می شود، بیان کرد: با تلاش سربازان گمنام امام زمان(عج) سازمان اطلاعات سپاه استان کهگیلویه و بویراحمد و هماهنگی‌های انجام شده با مراجع قضایی این افراد که در حوزه ضد امنیت اخلاقی و توهین به عقاید و مقدسات دینی مردم فعالیت می‌کردند، شناسایی شدند. در این راستا تعداد 22 نفر از متخلفین شبکه‌های اجتماعی در سراسر استان دعوت، احضار و یا دستگیر شدند و در نهایت شبکه‌های اجتماعی مذکور بعد از برخورد با مدیران و کاربران متخلف مسدود شد.

 

وی در پایان با هشدار به افرادی که با شبکه‌های اجتماعی ضد امنیت اخلاقی و مذهبی با هر عنوانی همکاری می‌کنند، اضافه کرد: نیروهای امنیتی و اطلاعاتی با رصد شبانه‌روزی شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در صورت مشاهده فعالیت‌های ضد امنیت اخلاقی، توهین به مقدسات و سایر موارد بر اساس قانون با عوامل این نوع فعالیت‌ها برخورد خواهند کرد و از مردم شریف و ولایت مدار استان کهگیلویه و بویراحمد خواست هرگونه اطلاعات پیرامون فعالیت‌های ضد امنیت اخلاقی و توهین به مقدسات در فضای مجازی را به سازمان اطلاعات سپاه فتح یا اطلاعات نواحی بسیج اطلاع‌رسانی کنند. 
 
دستگیری‎تعدادی از مدیران‎مجازی مروج فساد در سمنان 
 

در این میان سپاه قائم آل‌محمد (عج) استان سمنان نیز از دستگیری تعدادی از مدیران و گردانندگان گروه‌ها، کانال‌ها و صفحات مروج فساد و ابتذال در فضای مجازی در استان سمنان خبر داد.

 

در اطلاعیه روابط‌عمومی سپاه قائم آل‌محمد(عج) استان سمنان خطاب به کاربران فضای مجازی آمده است: در پی افزایش سطح مطالبات عمومی جامعه برای برخورد با مجرمان مجازی و با هدف حمایت از کیان خانواده و جامعه اسلامی، به اطلاع مردم عزیز و غیور استان سمنان می‌رساند در راستای شناسایی و اشراف اطلاعاتی بر عوامل مخل امنیت اخلاقی در فضای مجازی استان، مرکز بررسی جرائم سازمان‌یافته سایبری سازمان اطلاعات سپاه قائم آل‌محمد(عج) استان سمنان، به برخورد با تعدادی از مدیران و گردانندگان گروه‌ها، کانال‌ها و صفحات مروج فساد و ابتذال در فضای مجازی اقدام کرده که طی آن تعدادی از آنان دعوت، احضار یا دستگیر شده‌اند.

 

در این اطلاعیه متذکر شده است: کاربران فضای مجازی از اعتماد به افراد ناشناس در این فضا اکیداً خودداری کنند و برای عضویت در گروه‌ها، کانال‌ها و صفحات مختلف، رعایت موازین شرعی و قانونی را مدنظر قرار دهند.

 

این اطلاعیه تأکید دارد: خانواده‌ها نیز به‌منظور حفظ و صیانت از حریم امن خانواده باید با مراقبت و کنترل لازم، ضمن پیشگیری از آسیب‌های احتمالی زمینه‌های بهره‌برداری اصولی و مناسب از فرصت‌های فضای مجازی را پدید آورند. 

انهدام باند تاتوکاران در همدان 
 

مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری سپاه استان همدان علاوه بر رصد شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در خصوص برخورد با فعالیت‌های ضد امنیت اخلاقی، توهین به مقدسات، اقدام به انهدام باند تاتوکاران در همدان کرده است.  

 

مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری سپاه در اطلاعیه‌ای راجع به این موضوع نوشت: در این عملیات تعداد ۱۰ نفر از اعضای باند تاتو در استان همدان که موفق به اغوای تعداد قابل توجهی از جوانان شده و خسارات بزرگ اخلاقی به بار آورده بودند، شناسایی و پس از تکمیل پرونده به مراجع قضایی ارجاع، احضار و مورد ارشاد و برخورد قانونی قرار گرفتند. این افراد پس از توجیه و مشاوره نسبت به جرم ارتکابی خود، متعهد شدند اقدامات خود را کنار گذاشته و صفحات خود در فضای مجازی را نیز مسدود کنند. همچنین اماکن مرتبط با جرایم نیز با حکم قضایی پلمب و وسایل کشف شده نیز امحاء شد.

 

مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری سپاه در پایان اعلام کرد در راستای تسریع در نیل به اهداف مذکور، اقدامات افراد در شبکه‌های اجتماعی مورد رصد مستمر قرار گرفته و با افرادی که با اقدامات مجرمانه خود، باعث از بین رفتن امنیت اخلاقی و گسترش محتوای ناسالم شوند برخورد قضایی مناسب صورت خواهد گرفت. 
 

برخورد قاطع سپاه با مديران بيش از ٧٠ صفحه مجازی در بوشهر

مرکز جرایم سایبری سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر نیز اعلام کرده است: تاکنون با مدیران بیش از ٧٠ صفحه تولید محتوا علیه مقدسات اسلامی و عفت و اخلاق عمومی در شبکه های اجتماعی واتس آپ، تلگرام و اینستاگرام در استان بوشهر برخورد قضایی انجام گرفت و برخورد با سایرین نیز ادامه دارد.

 

شناسایی بیش از 50 نفر از گردانندگان صفحات مجازی مدلینگ در کردستان

 

در همین راستا، روابط عمومی سپاه بیت‌المقدس استان کردستان در این خصوص در اطلاعیه ای اعلام کرد: مدیران شبکه ها که در دام عناصر بیگانه و پروژه نفوذ فرهنگی گرفتار شده بودند و با اقدامات اطلاعاتی و رصد فعالیت‌های این افراد در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام بیش از 50 نفر که در حوزه مدلینگ، آرایشگاه زنانه، آتلیه و خالکوبی فعال بودند در سطح استان شناسایی و با آنان برخورد شد.

 

انهدام یک شبکه غیر اخلاقی با مدیریت ۲۵ ادمین فعال در کرمانشاه

 

مرکز سایبری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) کرمانشاه نیز از انهدام یک شبکه غیر اخلاقی با مدیریت ۲۵ ادمین فعال که همه آنها به دام افتادند خبر داد و گفت: این گروه که در بخشهای مدلینگ، روابط غیر اخلاقی، ترویج فحشا و… صدها پیج و گروه را در شبکه های اجتماعی مدیریت میکردند حدود ۴۰۰ هزار نفر را در فضای مجازی به حضور در این شبکه ها ترغیب و اقدام به عضوگیری کرده بودند.

 

برخورد با تعدادی از مدیران گروه های شبکه‌های اجتماعی موبایلی در ایلام

 

همچنین مرکز فرماندهی امنیت سایبری سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام اعلام کرد: تعدادی از افرادی که در حوزه‌های ضد امنیت اخلاقی، چرخه مدلینگ مجرمانه و توهین به عقاید دینی مردم فعالیت می‌کردند، شناسایی و دستگیر شدند.

 

دستگیری 170 گروه فعال در شبکه های اجتماعی در قزوین

 

از سوی دیگر، سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین 170 گروه فعال در شبکه‌های اجتماعی موبایلی را به واسطه اقدامات ضدامنیت اخلاقی دستگیر کرد.

 

26 نفر از مبلغان مدل های لباس زنانه در شبکه های اجتماعی در اردبیل دستگیر شدند

 

 در اردبیل نیز طی عملیاتی 26 نفر از مبلغان مدل های لباس زنانه در شبکه های اجتماعی  شناسایی و دستگیر شدند. دستگیر شدگان شامل عکاس، صاحبان بوتیک و سالن های ارایش زنانه هستند که اقدام به اغفال افراد از طریق برگزاری مسابقات مدل در شبکه های اجتماعی  می کردند که بالغ بر 300 هزار عضو داشتند.

 

موارد غیر اخلاقی فضای مجازی را به ۱٩۵ گزارش کنید 
 

در دنیای مجازی به دلیل مشخص نبودن هویت اصلی افراد، اعضای شبکه اجتماعی به دور از هر گونه ترس از عواقب کارشان، متن ها، عکس ها و فیلم های غیر اخلاقی را نشر می دهند. و به آلوده کردن این فضا کمک می کنند. و به این وسیله تولید کنندگان این مطالب غیراخلاقی را به اهداف شان می رسانند.  

 

وزارت ارتباطات از امکان جدید سامانه ۱۹۵ برای دریافت گزارشهای مردمی درباره کانالها، سایتها و مجاری ارائه محتوای مستهجن و مغایر با قانون و اخلاق در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: «یکی از دغدغه های مسئولان و مجموعه وزارت ارتباطات صیانت از محتوای ارائه شده در سایتها، کانالها و شبکه های اجتماعی مبتنی بر فضای مجازی است، هر چند در این زمینه وزارت ارتباطات با استفاده از انواع ابزارها و فناوریهای و همچنین با در نظر گرفتن بودجه و هزینه تلاش کرد تا نظارت کافی بر محتوای ارایه شده در فضای مجازی کشور داشته باشد اما کاربران فعال فضای مجازی نیز می توانند با ارایه گزارشهای خود در زمینه صیانت بیشتر در زمینه فضای مجازی و رفع نگرانی و دغدغه های خانواده های ایرانی به وزارت ارتباطات در این امر کمک کنند. بنابراین سامانه ۱۹۵ از هم اکنون آماده است تا هرگونه گزارش مردمی را در خصوص محتوای  شبکه ها، سایتها، صفحات فضای مجازی، کانالها، برنامه ها و نرم افزارها که شکل مجرمانه، غیر اخلاقی، مستهجن، ضد دین، مخالف با کیان خانواده و جامعه، مخالف با قوانین شرعی و عرفی و.. دارند دریافت کرده و به مسئولان مربوطه ارائه دهد. 

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید