05:09|دوشنبه, آذر 05 ,1403
تاریخ انتشار: 11 دی 1395 - 22:30
کد خبر: 5817

چگونه در نماز تمرکز ذهن داشته باشیم؟

آشنایی به معنای نماز و فلسفه افعال و اذكار آن، عامل مؤثری در حضور قلب است

چگونه در نماز تمرکز ذهن داشته باشیم؟

به گزارش باریش نیوز نماز  فرصتی است  تا بنده با مولای خود سخن بگوید و تا اوج بندگی به پرواز در آید. نماز تکرار عشق است تا دلگویه‌های عشق و عاشقی بین مولا و بنده  عینیت یابد و عبد هرآنچه غیر از خداست را به سویی نهد و با او به نجوا برخیزد و ابلیس که رانده درگاه خداست این محبت و عاشقی را بر نمی‌تابد و همواره سعی می‌کند تا بین بنده و مولا فاصله ایجاد کند و عدم حضور قلب هنگام نماز و پریشانی ذهن و فکر از این دست آفت‌هاست. این مطلب را به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حوزه بخوانید.
 

 چگونه در نماز تمرکز ذهن داشته باشیم؟


حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان با بیان چند گام برای تحصیل حضور قلب، راهکاری را در این خصوص ارائه داده است:

اوّلا: برای تحصیل حضور قلب ممارست و تمرین کنید و شرائطی که برای حضور قلب مؤثر است را رعایت نمایید تا به تدریج این حالت برای شما حاصل گردد.

ثانیا: برای تحصیل حضور قلب در نماز، به این نکات توجه فرمایید:

۱. باید چنان معرفتی بدست آورید كه دنیا را در نظرتان كوچك و خدا را در نظرتان بزرگ كند، تا هیچ كار دنیوی نتواند به هنگام راز و نیاز با معبود، نظرتان را به خود جلب و از خدا منصرف سازد.

۲. توجه به كارهای پراكنده و مختلف، معمولاً مانع تمركز حواس است و هر قدر انسان توفیق پیدا كند كه مشغله‌های مشوّش و پراكنده را كم كند، به حضور قلب خود در نماز و سایر عبادات كمك كرده است.

۳. انتخاب مكان و محل نماز و سایر عبادات نیز در این امر مؤثر است و لذا نماز خواندن در برابر اشیاء و چیزهایی كه ذهن انسان را به خود مشغول می‌سازد، مكروه است.
 

۴. پرهیز از گناه نیز عامل مؤثری است، زیرا گناه قلب را از خدا دور می‌سازد و از حضور قلب می‌كاهد. 

 

۵. آشنایی به معنای نماز و فلسفه افعال و اذكار آن، عامل مؤثری در حضور قلب است.


۶. انجام مستحبات نماز و آداب مخصوص آن، چه در مقدمات و چه در اصل نماز، توصیه می‌شود.

۷. از همه اینها گذشته، عبادت هم مانند هر كار دیگر نیاز به مراقبت و تمرین و استمرار دارد و اگر مدتی به همین شیوه عمل كنید، كم كم تمركز و حضور قلب در نماز برای شما حاصل می‌شود و اگر با روی هم گذاشتن چشمان در نماز، حضور قلب بهتری پیدا می‌كنید، مانعی ندارد، تا زمانی كه این حضور قلب برای شما عادت شود.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید