باغات ارومیه بیشتر از دیگر شهرستان ها آسیب دیدند
در میان خسارت وارد شده بر بخش های مربوطه به جهادکشاورزی ارومیه بیشترین خسارت را از سیل اخیر دید.
به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز ، کریم زاده مدیرکل جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در ارتباط با آسیب هایی که سیل و بارندگی های اخیر به بخش های تحت نظارت جهاد کشاورزی زده است گفت: آسیب های جدی به کشاورزی زمین های زراعی و باغات، دامداری، پرورش ماهی و... وارد شده که جمعا این خسارت ۱۹۰ میلیارد تومان است.
این مقام مسئول در مورد سطح تحت پوشش قرار گرفته خسارت ها اظهار داشت: مسءولان، کارشناسان و همکاران ما در محل های وقوع حادثه سیل حاضر شده اند و در حال بر آورد کردن میزان دقیق خسارت ها هستند ولی تا کنون نیز گزارش های زیادی از میزان خسارت رسیده است.
وی افزود: 20200 هکتار اراضی زراعی و باغی خسارت دیده، 4710 کندوی زنبورعسل، 182 واحد دامی در روستاهایی که سیل وارد محدوده آن ها شده است، 5 واحد مرغ داری و 6 واحد شیلات خسارت های جدی وارد شده است.
کریم زاده ادامه داد: مساحت اراضی زراعی خسارت دیده 14600 هکتار می باشد و همچنین مساحت اراضی باغات خسارت دیده 6100 هکتار می باشد که مجموعا 20200 هکتار در چهار شهرستان ارومیه، پیرانشهر، نقده و اشنویه است
مدیر کل جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در خصوص بیشترین و کمترین مناطق تحت پوشش خسارت سیل تصریح کرد: شهرستان های ارومیه، اشنویه، نقده و پیرانشهر به ترتیب از بیشترین تا کمترین خسارت به بخش کشاورزی از نظر مساحت خسارت دیده در میان شهرهای سیل زده استان آذربایجان غربی است.
کریم زاده درباره اقدامات این نهاد در این بازه زمانی گفت: اکیپ های متشکل از نمایندگان جهاد کشاورزی، فرمانداری و بانک کشاورزی برای برآورد شدن میزان دقیق خسارات وارد شده به بخش های حادثه دیده اعزام شده اند و نتیجه نهایی آن بعد از فروکش آب های موجود در باغات و اراضی ها اعلام می شود.
وی در مورد شرایط بیمه و وام های کشاورزی اظهار داشت: کشاورزانی که وام کشاورزی دریافت کرده اند و زمان سررسید آن فرا رسیده است می توانند نسبت تمدید آن اقدام نمایند که این اتفاق جزو مصوبات مدیریت بحران استان و کشور قرار گرفت؛ در اسرع وقت لیست کشاورزان آسیب دیده را به بانک کشاورزی اعلام می نماییم تا به آن هایی که وام کشاورزی و دامداری دریافت نموده اند شرایطی ویژه ایجاد شود.
کریم زاده افزود: صندوق های بیمه محصولات کشاورزی پا به پای دیگر اکیپ های خسارتی وظیفه دارد به آن هایی که واحدهای دامداری و مراغداری و یا زمین های کشاورزی خود را بیمه کرده اند نسبت به رفع مشکل خسارت آن ها اقدام کنند.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در خصوص شرایط ماده10 و 12 قانون بودجه بحرانی گفت: آن دسته از کشاورزانی که باغات خود را بیمه نکرده اند می توانند از ماده های 10 و 12 قانون بودجه سنواتی و بحرانی کشور جهت دریافت خسارت اقدام نمایند.
کریم زاده در ارتباط با کانال های درجه 3 و 4 مربوط به جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: کانال های درجه 3 و 4 که در اثر سیل پر شده و مسدود گشته اند و نسبت به بازگشایی آن ها با بیل مکانیکی اقداماتی انجام داده ایم.
وی در خصوص هماهنگی مسئولین استانی با یکدیگر گفت: خوشبختانه مسءولان با یکدیگر هماهنگ هستند؛ سازمان هواشناسی، ستاد بحران استان و دیگر نهادها کاملا با هم هماهنگ بودند و حوادث بزرگ تری جلوگیری کردند و از سوی دیگر صبر و حوصله مردم در این وضعیت ستودنی است .
کریم زاده افزود: در میان بخش های زیر نظر جهاد کشاورزی تنها زنبورداران به هشدارهای ما توجه نکردند و موجب آسیب دیدگی کندوهای مدرن زنبور عسل خود شدند.
نظر دهید