توجه صدا و سیما می تواند موجب افزایش استقبال از کتابخانه ها شود
يك ميليون و پانصد و سي هزار جلد كتاب در زمينه كتابهاي عمومي، كودكان، نوجوانان، نوسوادان، كتابهاي مرجع و بريل و ... در كتابخانهها موجود ميباشد.
علي فيروز مديركل كتابخانه هاي عمومي استان آذربايجان غربي در گفت و گو با سرویس اجتماعی باریش نیوز گفت: در حال حاضر 68 باب كتابخانه با فضاي 43هزار متر مربع و با سرانه 39/1 متر مربع به ازاي هر يكصد نفر، در سطح استان فعال ميباشند.
مدير كل كتابخانههای عمومی آذربایجان غربی افزود: يك ميليون و پانصد و سي هزار جلد كتاب در زمينه كتابهاي عمومي، كودكان، نوجوانان، نوسوادان، كتابهاي مرجع و بريل و ... در اين كتابخانهها موجود ميباشد.
علی فیروز در خصوص تعداد اعضای کتابخانه های استان اظهار داشت: 59هزار و دويست نفر در اين كتابخانهها عضو هستند وسال گذشته سه ميليون و پانصد هزار نفر به كتابخانه هاي عمومي مراجعه نموده و از خدمات كتابخانهاي استفاده نموده و تعداد 650هزار جلد كتاب به امانت برده اند.
این مقام مسئول تصريح كرد: با توجه به وجود منابع لازم در كتابخانههاي عمومي استان، از عموم مردم انتظار ميرود بيش از پيش به مطالعه و فرهنگ گسترش آن در خانواده توجه كنند و با عضويت در كتابخانههاي عمومي از اين منابع بهرهمند شوند.
مدير كل كتابخانههاي عمومي استان آذربایجان غربی با بيان اينكه در حال حاضر كمتر از سه درصد مردم استان عضو كتابخانههاي عمومي هستند گفت: هر ايراني از كتابخانههاي عمومي و منابع موجود سهمي دارد و از مردم دعوت ميكنم با عضويت و استفاده از خدمات كتابخانهها از حقوق شهروندي خود بهره مند شده و درخصوص ترويج فرهنگ عمومي و كتابخواني سهيم باشند.
وي درخصوص برنامه هاي سال جاري در كتابخانه هاي عمومي گفت: برگزاري نشستهاي كتابخواني، برپايي نمايشگاه كتاب، برگزاري جشنواره كتابخواني رضوي و كلاسهاي قصه گويي و ... و نيز بهره برداري از دوباب كتابخانه عمومي در جمشيد آباد و قطور شهرستان خوي و يك باب كتابخانه عمومي در كشتيبان اروميه از جمله برنامه هاي اين اداره كل مي باشد.
علي فيروز در خصوص راهکارهای افزایش استقبال از کتابخانه ها عنوان کرد: توجه صدا و سيما به توليد و پخش برنامه هاي فرهنگي درخصوص ترويج فرهنگ مطالعه، توسعه و توجه به كتابخانه هاي آموزشگاهي و دانشگاهي، توجه خانوادهها به كتابهاي غیر درسي ، انتشار كتابهاي جذاب براي اقشار مختلف جامعه و ورود اين كتابها به مجموعه كتابخانههاي عمومي ، دانشگاهي و آموزشگاهي، استفاده از منابع كتابخانه در امرآموزش مدارس و دانشگاهها و خروج از آموزش تك كتاب محوري ، ارائه يارانه لازم به بازار نشر جهت ارزاني كتاب ، تقويت كتابفروشان در شهرها براي وجود كانال لازم براي توذيع منابع جديد در شهرها و مناطق كشور ، لحاظ دانش مطالعاتي در گزينشها براي مشاغل و پستها ، توسعه و تقويت كتابخانههاي عمومي در شهر و روستا جهت دسترسي عموم به منابع كتابي لازم، از جمله راهكاري افزايش علاقمندي به كتابخواني در شهروندان شمرده ميشود .
نظر دهید