طلاق با کودکان شما چه می کند
طلاق نه تنها بنیان یک خانواده را فرو می پاشد بلکه در جامعه ای که طلاق در خانوادهها انجام می شود اثرات منفی و بسیار بدی بر روی آن جامعه می گذارد.
به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، در دین مبین اسلام، ازدواج پیوند مقدسی میباشد که اثرات فردی و اجتماعی قابل توجهی بر آن مرتبط است و بدین سبب از فروپاشی و برهم زدن چنین میثاق عظیمی اظهار نگرانی شده و طلاق به عنوان نهاییترین راهکار در اختلافات خانوادگی محسوب میشود.
تصمیم به پایان دادن یک رابطه نزدیک کارساده و بی اهمیتی نیست، این تصمیم با احساس تأسف و سرزنش خود همراه است؛ ترس از تنهایی پس از طلاق، احساسی است که زنان بیش از مردان ابراز کرده و این ترس بیشتر ناشی از این نگرانی است که آیا شریک زندگی دیگری خواهند داشت؟ ترس و یاس در اینکه نتوانند بدون یک مرد زندگی کنند و فرزندان خویش را به تنهایی اداره کنند و شغلی بیابند و از نظر مالی خود و فرزندانشان را اداره کنند و... این ترسهای واقعی ناشی از تردیدهای واقع بینانه درباره مسائل مالی، بازارکار، مشکلات بزرگ کردن فرزندان به تنهایی و تغییر در زندگی فردی و اجتماعی است.
آثار و عوارضی که طلاق برای فرزندان طلاق به همراه دارد از آن جهت قابل اهمیت است که می تواند زمینه بروز بسیاری از اختلالات رفتاری و روحی و روانی در آنان باشد و زندگی فردی و اجتماعی آتی آنان را به مخاطره اندازد. بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان، اضطراب، پرخاشگری و عصیان در نوجوانان، حسادت، سوء ظن و بدبینی نسبت به دیگران، فرار از منزل، ترک تحصیل و افت تحصیلی، بزهکاری و کجروی های اجتماعی (قتل، دزدی، فحشا و ...) ازدواج زودرس به ویژه برای دختران، ضعف اعتماد به نفس، اختلال هویت، اعتیاد، فقر، ضعف سلامت جسمی و روانی (بی خوابی، سوء تغذیه، بی اشتهایی و یا پرخوری عصبی و ...) احساس درماندگی و سرخوردگی، تجربه عقده حقارت ناشی از عدم دسترسی به محیط گرم و عاطفی خانوادگی در مقایسه با دیگران و درونی سازی عقده های منفی و ضد اجتماعی، انزوای اجتماعی، گرایش به انواع انحرافات اجتماعی به جهت ضعف کنترل رفتاری و اخلاقی توسط والدین، اجتماع ستیزی و دیگرآزاری و بروز انواع خشونت های اجتماعی.
گذشته از اعضای خانواده، آثار و پیامدهای ناشی از طلاق می تواند اجتماع را تحت تأثیر قرار داده و تبعاتی را در جامعه به همراه داشته باشد. افزایش جرایم اجتماعی، تزلزل اجتماعی و عدم ثبات جامعه، فروپاشی خانواده، به عنوان مهم ترین و اولین نهاد اجتماعی پایه، افزایش هزینه های اجتماعی برای جلوگیری کنترل جرایم و ناهنجاری ها و انحرافات ناشی از طلاق، افزایش کودکان خیابانی و سایر آسیب های اجتماعی همچون فرار از منزل، قتل، خودکشی، اعتیاد، قاچاق و ... افزایش تعداد زنان خودسرپرست و مشکلات معیشتی، روانی اجتماعی و اخلاقی آنان و سایر نابسامانی های شخصیتی، اجتماعی و رفتاری افراد مطلقه و فرزندان آنان از جمله عوارض اجتماعی ناشی از طلاق می باشند.
چالش ها، تهدیدها و عوامل تسهیل کننده طلاق در جامعه زیاد هستند، هر خانواده ای باید عواقب ناشی از طلاق را ببینند و بدانند که هرگز با طلاق اوضاع راست و درست نمی شود و طلاق و جدایی از یکدیگر هرگز نمی تواند راه حل خوبی برای خانواده ها باشد و همواره بیشترین و مهلک ترین ضربه را از این اتفاقات فرزند آن خانواده می خورد و هیچوقت آن فرزند به شکلی درست و جامعه پسند تربیت نمی شود.
پس حالا باید خانواده ها بیاندیشند که آیا طلاق راهکار پایان دادن بر مشکلات است یا شیوه ای نا درست برای افزایش مشکلات؟
نظر دهید