ارزش جام حسنلو فقط بخاطر 950 گرم طلای 24 عیار آن نیست
در حال حاضر این جام برای بازدید موزه های بین المللی در خارج از کشور میباشد و بعد از مدتی به کشور بازگردانده خواهد شد.
جلیل جباری مدیر کل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی در گفت و گو با سرویس فرهنگی باریش نیوز در رابطه با سالگرد کشف جام حسنلو گفت: جام حسنلو طی یک اقدام هیئت باستان شناسان در تپه حسنلو نقده در سال ۱۳۳۶ کشف شد.این اثر ۲۱ سانتی متر بلندی، ۲۵ سانتی متر قطر و ۹۵۰ گرم وزن دارد اما ارزش آن فقط به دلیل طلای 24 عیار آن نیست بلکه بر روی جام نقش خدایگان سه گانه: خدای زمین، خدای آب و خدای خورشید حک شدهاست. نقش پهلوانی که با هیولا میجنگد، الههای ایستاده روی دو قوچ، نقش بدن انسان بر پشت یک پرنده و مطابقت صحنهها با یک حماسه حوری از نقشهای موجود بر روی این جام است.
وی افزود: بر روی بدنه این جام معروف، نقشهای بسیاری حک شدهاست که احتمالاً داستانی حماسی را روایت میکند. این جام که در زیر اسکلت مردی یافته شده، ضربه خورده و کج میباشد. کارشناسان بر این باورند که این مرد با در دست داشتن جام در حال فرار از دست سپاه مهاجمان بوده، و چون در حال فرار جانش را از دست داده جام در زیر فشار بدنش ضربه خورده و کج شده است
جباری در پایان افزود: در حال حاضر این جام برای بازدید موزه های بین المللی در خارج از کشور میباشد و بعد از مدتی به کشور بازگردانده خواهد شد.
نظر دهید