01:02|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 06 شهریور 1396 - 08:33
کد خبر: 7056

دستفروشی و ضرورت ساماندهی این قشر از جامعه

ایجاد بازارچه و ساماندهی این قشر از جامعه می تواند کمک بزرگی نیز به رونق بازار کرد، چراکه هر یک از مردم می توانند باتوجه به توان مالی خود به محل های مورد نظر رجوع کرده و همچنین شهر از وجود چنین چهره ناخوشایندی نجات یابد.

دستفروشی و ضرورت ساماندهی این قشر از جامعه

به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، بیکاری و درپی آن ایجاد اشتغال کاذب پدیده ای است که بعد از انقلاب صنعتی و همراه با توسعه شهرها در کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه از جمله کشور ایران روز به روز افزایش می‌یابد.

دستفروشی معضلی اجتماعی است که ریشه در مشکلات اقتصادی دارد، تلاش فردی برای کسب روزی حلال برای خانواده اش نه تنها چهره ناپسندی ندارد بلکه قابل ستایش نیز می باشد، اما به این معنی نیست که برای کسب روزی خود چهره شهر را به نفع خود و به ضرر شهر، ناخوشایند جلوه دهیم.

این روزها که فصل خرید و تهیه مایحتاج پاییزی و مدارس است، معضل دستفروشی نیز بیشتر از پیش به چشم می‌خورد؛ اگر کمی در شهر قدم بزنیم شاهد خواهیم بود که بیشتر معابر اصلی شهر توسط دست‌فروشان که در پیاده روها بساط کرده اند گرفته شده است.

این خود نه تنها باعث اذیت همشهریان می‌شود بلکه مشکلی بزرگ برای مغازه داران آن مناطق نیز به شمار می رود، چراکه در تمامی نقاط شهر این معضل به چشم خورده و باعث نارضایتی بیشتر آن دسته از اقشاری می شود که نسبت به بقیه مردم، از وسیله حمل و نقل عمومی استفاده می کنند می شود.

 سوار اتوبوس که می‌شویم حتما با این مشکل مواجه خواهیم بود؛ کنار خیابان، مقابل بیمارستان ها، کنار جاده ها و سایر نقاط شهر حتما با این دستفروشان مواجه خواهیم بود.‌

در بررسی های میدانی و صحبت با مغازه داران متوجه شدیم که نه تنها راضی نیستند بلکه از این کار بسیار ناراضی و ناراحتند.

یکی از مغازه داران در پاسخ به پرسش شرایط موجود اشاره کرد: دستفروشان با بساط کردن در جلوی مغازه ها و خیابان های اصلی سبب شده اند ما مشتریان خود را از دست بدهیم، چون دستفروشان هزینه اجاره مغازه را ندارند می توانند اجناس خود را به قیمت پایین تری بفروشند و این خود باعث رکود بازار شده است.

نبود نظارت کافی برای جمع آوری دستفروشی از سطح شهر چهره زشتی به شهر داده است، بیان جمع آوری دستفروشان به این معنی نیست که با این افراد، به زور و خشونت رفتار کرد بلکه مدیران شهری می تواند با ایجاد بازارچه های خود اشتغالی در اکثر نقاط شهر هم مشغول فعالیت در حرفه خود بوده و هم، محلی برای کسب درآمد این افراد ایجاد شود.

دستفروشی در دنیای امروزه در بیشتر کشورها وجود دارد، ولی بیشتر این کشورها با ساماندهی دستفروشان خود در مراکز و بازارچه های محلی این مشکل را حل نموده اند.

بیکاری و افزایش روزافزون فارغ التحصیلان بیکار غیر قابل انکار است و در این میان این افراد، پس از مدتی بیکاری و مواجهه با مشکلات اقتصادی به ناچار مجبور به روی آوردن به شغل های کاذب می‌شوند.

با ایجاد بازارچه های محلی می توان هم مردم دستفروشان را از سطح شهر جمع کرد و هم مردم راحت تر به اجناس مورد نیاز خود دسترسی پیدا ‌کنند، و هم مغازه داران سطح شهر، از بی رونقی کار خود نجات ‌‌یابند چراکه افراد با توجه به توان خرید خود می‌توانند به دستفروش های سازماندهی شده یا مغازه داران مراجعه کنند.

انتظار می رود مسئولین مربوطه در این زمینه تدابیر لازم را اندیشیده و نسبت به ساماندهی و چهره شهر دقت بیشتری نسبت به گذشتگان داشته باشند.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید