رشد نرخ بیکاری در آذربایجانغربی و تجمع بیش از پیش کارگران در پایانههای کارگری
با سیاست گذاری مسئولان می توان ازبروز بسیاری از مشکلات ناشی از بیکاری از جمله بالا رفتن سن ازدواج، اعتیاد و کارهای خلاف و بسیاری ازمعضلات دیگر جلوگیری کرد.
به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، با افزایش تعداد جمعیت در سطح استان و همچنین شهر، شاهد افزایش مشکلات متعدد نیز هستیم؛ مشکلاتی که بیشتر و یا می توان گفت اکثر خانواده ها با آن روبه رو هستند.
یکی از این مشکلات، بیکاری است که هر خانواده به نوعی دچار آن می باشد؛ اگر روزی، راهمان به حاشیه شهر و یا یکی از میادین کارگری بیافتد خواهیم دید که چه تعدادی از جوانان در این میادین با وضعیتی کاملا نامناسب در انتظار کاری با حداقل دستمزد هستند تا بتوانند نان حلالی سر سفره خانواده ببرند.
در گفتگوی میدانی با یکی از این جوانان، در پاسخ به پرسش اینکه چرا پایانه های کارگری در انتظار به سر می برد، به خبرنگار باریش نیوز گفت: من لیسانس مدیریت بازرگانی دارم ولی چندین سال است بیکارم و شغل مناسبی در زمینه تحصیلاتم پیدا نکردم و به دلیل شرایط اقتصادی بد و فرار از سرزنش های خانواده ناچارم که کارگری کنم.
او گفت که شرایط من نسبت به دوستانم خیلی بهتر است چون من مجرد هستم و فقط برای خرج خودم کار میکنم ولی دوستانم که متاهل هستند گاهی پول نان شبشان را نیز ندارند و خجالت می کشند به خانه برگردند به همین خاطر اکثر اوقات اینجا نیز کاری گیرمان نمی آید.
این معضلات در حالی است که در آذربایجان غربی، سطح تحصیلات عالیه بسیار بالاست و بیشتر جوانان بیکار فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر و یا نخبگان دانشگاهی هستند، لذا هستند اشخاصی که با داشتن شرایط مالی مطلوب برای رسیدن به اهداف خویش راهی کشورهای دیگر می شوند.
ما هر روز بیش از پیش شاهد افزایش تعداد بیکاران در استان هستیم، بیشتر آن ها تحصیل کرده هایی هستند که سال ها تلاش کرده و با صرف هزینه های سرسام آور فارغ التحصیل شده و بعد از چندین سال همچنان بیکار هستند، و در پیدا کردن کاری در خصوص تخصص خود مشکل دارند.
این افراد مجبورند دنبال کارهای غیر مرتبط و در واقع به سمت شغل های کاذب بروند؛ مشکل بیکاری به اینجا ختم نمی شود و بیشتر اوقات همان کار غیر مرتبط را نیز نمی توان پیدا کرد.
در پی آن، با رفتن تحت فشاراقتصادی شدید و بدتر شدن وضعیت نسبت به روز قبل، مجبور به کارگری و فعالیت در زمینه های غیر مرتبط می شوند.
می توان دلیل بروز چنین مشکلاتی را به سیاست گذاری هایی ربط داد که سالانه انجام داده و جز وعده، برنامه ریزی در خصوص کاهش بیکاری انجام نمی شود؛ افزایش تعداد چند شغله های بازنشسته که دل از ادارات نمی کنند و بازار کار را دست جوانان متخصص نمی سپارند از دیگر دلایل ازدیاد جوانان بیکار است.
با برنامه ریزی مناسب مسئولین، می توان با کاهش چند شغله های قدیمی و بازنشسته، امکان پیدا کردن شغل مناسب برای جوانان هم افزایش داد.
بحران بیکاری، افزایش بیکاران و ازدیاد تعدادکارگران در میادین استان، خود می تواند بحران های متعدد دیگری را وارد کند.
با سیاست گذاری مسئولان می توان ازبروز بسیاری از مشکلات ناشی از بیکاری از جمله بالا رفتن سن ازدواج، اعتیاد و کارهای خلاف و بسیاری ازمعضلات دیگر جلوگیری کرد.
حال چه زمانی مسئولان مربوطه به وعده های خود عمل کرده و با برنامه ریزی صحیح وارد عمل خواهند شد را فقط و فقط خداوند می داند، لذا ما همچنان دست به چانه در انتظار نشسته ایم.
نظر دهید