04:43|یکشنبه, آذر 04 ,1403
تاریخ انتشار: 08 شهریور 1396 - 01:03
کد خبر: 7061

معضلی به نام زمین های خالی سطح شهر ارومیه

با گشتی کوتاه در محلات شهر به راحتی می توان این مشکل را لمس کرد، در هر کوچه و خیابانی که بعداز انقلاب ساخته شده زمینی وجود دارد که خالی و بدون کاربری رها شده و کسی سراغی از آن نمی گیرد.

معضلی به نام زمین های خالی سطح شهر ارومیه

به گزارش سرویس اجتماعی باریش نیوز، در دهه های اخیر شهر نشینی ابعاد تازه ای به خود گرفت و شهرها روز به بزرگ تر شدند، رشد کمی شهرها سبب ایجاد مشکلاتی گردید که به دلیل نا آشنایی مدیران شهری با آن ها خیلی سریع فراگیر شدند؛ حاشیه نشینی، کاهش سرانه خدمات رسانی، مشکلات اقتصادی و... از این قبیل معضلات هستند که برای بررسی هرکدام ساعت ها زمان صرف شده و یادداشت ها و مقالات بسیاری در رسانه ها به تحریر درآمده است، اما یکی از این مشکلات که مغفول مانده و با رشد شهرها بیشتر به چشم آمد معضل زمین های خالی می باشد. 

با گشتی کوتاه در محلات شهر به راحتی می توان این مشکل را لمس کرد، در هر کوچه و خیابانی که بعداز انقلاب ساخته شده زمینی وجود دارد که خالی و بدون کاربری رها شده و کسی سراغی از آن نمی گیرد. 

وجود زمین های خالی در شهر بیشتر از هرچیز موجب افزایش وسعت آن می شود، به قول ظریفی اگر دور شهری مانند ارومیه را با طناب محصور کرده و آن طناب را بکشیم مساحت شهر به نصف کاهش می یابد، گرچه این یک شوخی بیش نیست اما مضمون آن پر بی راه هم نمی باشد؛ اگر مدیریت شهری توان نظارت بر عدم ساخت و ساز را داشته باشد دیگر چه لزومی دارد برای ساخت و ساز به سراغ زمین های جدید اطراف شهر برود و اینگونه سرعت بزرگ شدن شهر کاهش می یابد. 

در سالهای اخیر توجه به نوعی از شهرسازی به نام شهرسازی میان افزا بسیار مطرح گردیده و مقصود از آن اهتمام بیشتر برای استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود در داخل محدوده شهر است، شهرهای ما نیازمند به این نوع طرز فکر هستند و با به روز رسانی علم مدیران شهری این امر محقق می شود. 

کثرت زمین های خالی و بایر علاوه بر تأثیر بر گسترش بی حد و حصر شهر سبب معضلات دیگر من جمله آلودگی محیط می شود، زمینی که هیچ کاربری ندارد و تنها تلی از خاک آن را فراگرفته می تواند تا صدها متر را آلوده به گرد و خاک کند و منجر به بروز مشکلات تنفسی برای ساکنین اطراف شود؛ همچنین یک زمین خالی می تواند مکانی امن و بدون مزاحم برای ارتکاب مفسده هایی نظیر استعمال مواد مخدر،جرم و جنایت و مفاسد اخلاقی شود و آسایش عده کثیری را به مخاطره اندازد. 

در کشورهای پیشرفته به سبب وجود قانون مالیات بر دارایی ها افراد علاقه چندانی به داشتن زمین بلااستفاده ندارند و در صورت داشتن سعی میکنند تا آن زمین را آباد کرده و یا بفروشند، علاوه برآن افراد نسبت به زمین خود مسئول هستند و در صورت شکایت اطرافیان مجبور به پرداخت خسارت می شوند. 

وضع قوانین کارساز ومدیریت همه جانبه و پیروی از یک برنامه ریزی دقیق و کارشناسی شده می تواند حلال تمامی معضلات شهری از جمله مشکل مذکور باشد و مسئولین باید این سه اصل را سرلوحه کار خود قرار دهند.

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید