05:26|چهارشنبه, آذر 07 ,1403
تاریخ انتشار: 22 فروردین 1397 - 01:38
کد خبر: 9270
کارشناس پیشگیری از بیمارهای غیر واگیر معاونت بهداشت استان آذربایجان غربی:

تاثیر سیگار در سرطان به ویژه سرطان ریه غیرقابل انکار است

تأثیر سیگار در ایجاد سرطان، خصوصاً سرطان ریه که بیشتر از همه سبب مرگ می شود غیر قابل انکار است. بنابراین توصیه می شود که از استعمال دخانیات خودداری شود، مصرف سرخ کردنی ها، غذاهای بسیار چرب، کنسرو و ادویه را محدود کنید.
تاثیر سیگار در سرطان به ویژه سرطان ریه غیرقابل انکار است

حمیده سجودی کارشناس پیشگیری از بیمارهای غیر واگیر معاونت بهداشت استان آذربایجان غربی در گفت و گو با سرویس سلامت باریش نیوز در خصوص بیماری سرطان گفت: سرطان در واقع یک بیماری نام آشنایی است که در قرن ها پیش وجود داشته و همواره مورد توجه دانشمندان و مردم عادی بوده و به عنوان یک بیماری لاعلاج خود را نشان داده است و از طرفی بعد از کنترل بیماری های عفونی جایگاه ویژه ای در جهت نیاز به پژوهش و تحقیقات به خود اختصاص داده است.
کارشناس پیشگیری از بیمارهای غیر واگیر معاونت بهداشت استان آذربایجان غربی در ادامه افزود: سرطان از سلول آغاز می شود که خود سازنده بافت های بدن می باشد و بافت ها اندام ها را می سازند. به طور طبیعی سلول ها رشد کرده و بر اساس نیاز بدن به سلول های جدیدتر تقسیم می شوند. وقتی که سلول ها پیر می شوند، می میرند و سلول های جدید جایگزین آنها می شوند. گاهی این روند طبیعی دچار اشکال می شود. سلول های جدید زمانی که بدن به آنها نیاز ندارد به وجود آمده و سلول های پیر که باید از بین بروند به حیات خود ادامه میدهند. این تجمع بیش از حد سلول ها ایجاد توده های بافتی می کند که تومور نامیده می شود.
سجودی با اشاره به اینکه تومورها دو دسته اند ادامه داد: تومور های خوش خیم که تهدید کننده حیات نیستند، معمولأ قابل درمان هستند و به ندرت عود می کنند، سلول های آنها به بافت های اطراف تهاجم نمی کنند، سلول های آنها به نقاط دیگر بدن گسترش نمی یابند. دسته دوم تومورهای بدخیم هستند که تهدید کننده حیات هستند، بعد از درمان احتمال عود زیاد است، سلول های آنها به بافت های اطراف حمله می کنندو سلول های آنها از راه خون و سیستم لنفاوی به قسمت های دیگر بدن گسترش می یابند.
وی با اشاره به انواع سرطان نیز اظهار کرد: بدن انسان از تعداد زیادی سلول مختلف تشکیل شده است که هریک ممکن است غیرطبیعی شوند و به همین دلیل انواع مختلف سرطان را پدید بیاورند؛ سرطان ریه – سرطان پستان – سرطان استخوان – سرطان کلیه – سرطان مری – سرطان پروستات – سرطان تخمدان – سرطان مغز – سرطان پوست – سرطان کبد – سرطان معده – سرطان خون – سرطان روده بزرگ می توان نام برد.
سجودی در خصوص علائم بیماری سرطان نیز خاطرنشان کرد: علائم بیماری با توجه به محل ایجاد سرطان، می تواند به صورت های متفاوت خود را نشان دهد، ولی به طور کلی در صورت دارا بودن علائم هشدار دهنده زیر لازم است سریعاٌ به پزشک مراجعه کنید؛ تغییر در عادات دفع مدفوع یا ادرار مانند یبوست یا اسهال غیرطبیعی و به مدت طولانی ، زخمی که بهبود و التیام نمی یابد، خونریزی یا ترشح غیر طبیعی از واژن، مثانه، مقعد و نوک پستان، توده یا برآمدگی در پستان یا هر جای دیگر بدن، اشکال در بلع یا هضم غذا، هرگونه تغییر ( رنگ، اندازه و ...) در زگیل یا خال های موجود در بدن و استفراغ یا سرفه خونی از علائم هشداردهنده هستند.
کارشناس پیشگیری از بیمارهای غیر واگیر معاونت بهداشت استان آذربایجان غربی به عوامل خطرساز سرطان اشاره کرد و گفت: نور خورشید ( نور مستقیم و طولانی مدت خورشید )، آلودگی های محیطی، عوامل شیمیایی مانند انواع سموم و داروها، عوامل ژنتیکی ، سیگار: خطر ابتلا به سرطان های ریه، حنجره، دهان، مری، مثانه، کلیه، حلق، معده، لوزالمعده و دهانه رحم را افزایش می دهد، بعضی ویروس ها و باکتری ها : مثل ویروس هپاتیت B، هورمون ها : مثل استروژن، افزایش سن فرد، مصرف مشروبات الکلی : بخصوص اگر همراه با کشیدن سیگار باشد خطر چندین برابر می شود، پرتوهای یون ساز مانند اشعه ایکس، تغذیه بد، کم تحرکی و چاقی : رژیم غذایی پرچرب احتمالاً ابتلا به سرطان های پروستات، روده بزرگ و رحم را افزایش می دهدو سابقه فامیلی از عوامل خطرساز بیماری سرطان هستند.
وی در خصوص راههای پیشگیری از سرطان نیز تصریح کرد: تأثیر سیگار در ایجاد سرطان، خصوصاً سرطان ریه که بیشتر از همه سبب مرگ می شود غیر قابل انکار است. بنابراین توصیه می شود که از استعمال دخانیات خودداری شود، مصرف سرخ کردنی ها، غذاهای بسیار چرب، کنسرو و ادویه را محدود کنید، از نوشیدن الکل و مصرف مواد مخدر مانند تریاک، شیره و سوخته های تریاک و ... خودداری شود، از پوست خود در مقابل آفتاب محافظت کنید، به طور منظم ورزش کنید، به طور مرتب جهت معاینه و بررسی به پزشک مراجعه کنید، به علائم هشدار دهنده سرطان توجه کنید، با احساس مشکلات مبهم گوارشی و یا احساس گیرکردن غذا در مری به پزشک مراجعه کنید، تزریق واکسن هپاتیت B، معاینه منظم دستگاه تناسلی زنان پس از ازدواج توسط پزشک و اگر از نظر شغلی با مواد شیمیایی، مواد پرتوزا، و عوامل سرطان زا مانند دوده، روغن های صنعتی و آرسنیک سر و کار دارید با رعایت دستورهای بهداشتی خود را به وسایل ایمنی مجهز کنید

نظر دهید

لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید